All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

“Ako Crna Gora sad ne uđe u NATO, SAD će odigrati potez za Vladimira Putina”

Dolazak administracije Donalda Trampa na čelo SAD bi mogao da utiče na odlaganje procesa pristupanja Crne Gore NATO alijansi, piše vašingtonski “Rol Kol”.

Kako se navodi, odgovoran za to bi mogao da bude predsednik Komiteta za spoljne poslove Bob Korker, kome se ne sviđa ideja o još jednoj balkanskoj državi u paktu.

Rezoluciju kojom bi se Vašington saglasio sa članstvom nekadašnje jugoslovenske države u Alijansi treba da potpiše Komitet, ali nije izvesno da li i kada će se to dogoditi.

Moguće prologiranje odluke SAD objasnio je član Komiteta iz redova demokrata Bendžamin Kardin, koji ističe da će od republikanaca zavisiti konačan odgovor.

– Pristupanje Crne Gore NATO ne treba da bude kontroverzno. Imamo vremena da to uradimo u ovom sazivu, a ako to ne učinimo, odigraćemo potez za Vladimira Putina. Putin je uradio sve da poremeti izbore u Crnoj Gori kako bi zaustavio širenje NATO – naveo je Kardin.

On je ovu izjavu za “Rol Kol“ dao istog dana kada je Korker posetio “Trampovu kulu“, sedište biznisa Donalda Trampa, novoizabranog američkog predsednika, koji je, kako navodi vašingtonski list, izrazio želju za bližim odnosima sa Rusijom.

Dijaspora.news Izvor vestionline

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top