All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Ako baš želite da vam netko ISPRAZNI karticu na internetu, NE ČITAJTE OVO

Postoji puno načina kako vas mogu pokušati prevariti tijekom kupnje online, naročito tijekom razdoblja kada se naveliko nude popusti i sniženja. T portal piše kako se možete zaštititi:

Kao što smo već pisali, Hrvatska udruga banaka nedavno je upozorila korisnike društvenih mreža na lažne oglase kojima ih se mami na kupnju raznovrsne brendirane robe (obuće, odjeće i drugih predmeta) uz velike popuste i rasprodaje. Kad kliknu na poveznicu, od njih se traži unos osobnih podataka za registraciju, a nakon odabira plaćanja otvara se stranica s početnim slovima http, umjesto https.

Riječ je o lažnim stranicama koje služe za prikupljanje osobnih podataka i podataka o kartici, a kupci robu za koju misle da su je naručili ne dobivaju. Njihovi podaci mogu se koristiti za plaćanje na drugim internetskim trgovinama, pri čemu korisnici tek naknadno uočavaju da su im računi terećeni za transakcije koje nisu izvršili, upozorili su iz HUB-a.

Dodali su kako pri kupnji na internetu obavezno sami upisujete web-adresu prodajnog mjesta, nikada putem poveznica (linkova) s drugih web-stranica te da prije unošenja kartičnih podataka obavezno provjerite radi li se o sigurnim internetskim stranicama i tako izbjegnete troškove za transakcije koje nisu izvršili.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top