All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Afera čoKolinda: Grabar Kitarović se izvinila što je deci delila srpske čokoladice

Kabinet hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović tvrdi da su se srpske čokoladice proizvedene u subotičkom Pioniru, koje je ona delila deci u dubrovačkom vrtiću, našle u korpi punoj hrvatskih proizvoda, te da se među trista proizvoda našlo i nekoliko “spornih”.

Iz kabineta je T-portalu rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme Žitnjak, koja je u vlasništvu Agrokora, kao i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu ”spornu” čokoladicu.

 – Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tristotine proizvoda našlo i nekoliko ”spornih” – naveli su iz kabineta Grabar Kitarović.

Ona je istakla da joj je veoma stalo da promoviše hrvatske proizvode.

 Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi. Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode – rekla je Grabar Kitarović.

Ona je povodom Dana dubrovačkih branitelja grupi dubrovačke dece uz svoju fotografiju podelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom Fejsbuk profilu obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo! – naveo je ovaj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik.

Reč je čokoladici sa pirinčem Mony, koju proizvodi Pionir iz Subotice.

Nejasno je šta je za Hrvate veća provokacija. To što je Kolinda Grabar Kitarović podelila deci srpske čokadice ili to što je u maniru severnokorejskog diktatora Kim Jong-Una deci iz vrtića poklonila i svoju fotografiju sa potpisom otisnutim zlatnim slovima.

Portal Index.hr je pokušao da od Kitarović dobije komentar ovog poteza predsednice, ali je, kako se navodi, njen portparol Luka Ðurić po ko zna koji put ignorisao pitanje ovog portala.

Dijaspora.news/Tanjug

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Љајић: Српски производи нису добродошли у Хрватској - Dijaspora News

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top