All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

5 razloga zbog kojih bi trebalo da imate kod kuće gaziran sok, iako svi govore da nije zdrav

Sledeći put kada budete bili u prodavnici dobro razmislite da li da ga kupite ili ne

Poznato je da gazirani sokovi ozbiljno utiču na zdravlje. Gotovo da ne postoji nutricionista, koji će vas posavetovati da pijete ovo piće.

Upravo zbog toga u poslednje vreme širom sveta sprovode se razne kampanje za vođenje zdravog života, koje apeluju ljudima da potpuno izbace kolu iz ishrane.

Ovaj napitak pun je sastojaka koji mogu uzrokovati kratkoročne, pa čak i dugoročne zdravstvene probleme. Dovoljno je znati da jedna flašica sadrži 10 kašika šećera i ostale hemijske satojke koji štete organizmu.

Ipak, nećemo sada spominjati negativne stvari gaziranih sokova, već šta sve možete da uraditi sa ovim napitkom.

Ublažava ujed od komaraca

Ako na mesto uboda stavite krpu natopljenu kolom, svrab i bol će prestati. Isto važi i ako vas na moru opeče meduza. Naravno, nemojte je popiti, već sipajte na bolno mesto.

Skida rđu i kamenac

Kiselina koju poseduje može da posluži u čišćenju metalnih predmeta, koje je zahvatila rđa. Takođe možete je koristiti ukoliko nemate pored sebe WD sprej, za odvrtanje zarđalih šrafova. Odlično uklanja kamenac, pa je možete koristiti i za čišćenje kupatila ili kuhinjksih aparata.

Efikasan je u borbi protiv insekata

Ukoliko imate mnogo buba u nekoj prostoriji ili dvorištu jednostavno sipajte kolu u činiju i ostavite. Šećer iz soka će ih privući a kiselina ubiti.

Čisti zagorele šerpe

U zagorelu šerpu sipajte gazirani sok tako da pokrije zagorela mesta, ostavite da deluje pola sata, i nakon toga sunđerom uklonite nečistoće.

Gasi vatru

Ako vas zadesi požar ili nekontorlisani plamen koji ne možete da smirite, a pri ruci nemate aparat za gašenje vatre, flaša kole će vam mnogo pomoći. Samo je dobro promućkajte i otvorite, a soda i tečnost će obaviti svoj posao.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top