All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Љајић: Српски производи нису добродошли у Хрватској

Реакција председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, поводом чоколадица суботичког “Пионира” које су се нашле у пакетићима за децу припадника хрватске војске, упућује на то да српски производи нису добродошли у тој земљи, рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Изјава председнице Хрватске је недемократска, неевропска и неекономска, сматра Расим Љајић и додаје да такав наступ јасно говори да српски производи нису добродошли у Хрватској.

Расим Љајић (архивска фотографија)

Расим Љајић (архивска фотографија)

Према речима Љајића, у Србији послује више хрватских компанија него што српских производа има на рафовима продавница у Хрватској, а о српским компанијама у Хрватској не може ни да се говори.

“Уколико би се председници свих држава руководили логиком Грабар Китаровићеве, били би нарушени елементарани принципи тржишне економије, који подразумевају слободан проток роба и услуга, а свет би био враћен у доба чистог протекционизма”, нагласио је Љајић.

Љајић, који је и потпредседник Владе Србије, додаје да ће Србија без обзира на овакве иступе с хрватске стране и даље имати исти третман за све компаније које послују на њеном тржишту, и домаће и стране, па и хрватске, и трудиће се да привуче што више страних инвестиција.

“О каквој нормализацији у региону можемо да говоримо, ако етничку нетрпељивост изазива чак и једна чоколадица, само затo што је произведена у Србији? Патриотизам се не показује тако што се увек напада неко други, а помирење се не гради вечитим удовољавањем радикализованим деловима јавности”, истакао је и нагласио да су чоколадице о којима је говорила председница Хрватске произведене у мултиетничкој Суботици, где живи највећи проценат Хрвата у Србији.

Afera čoKolinda: Grabar Kitarović se izvinila što je deci delila srpske čokoladice

Чоколадица која се прави у суботичком “Пиониру”, нашла се у пакетићима хрватске председнице намењеним деци бранитеља за Дубровник и прилично је изнервирала део јавности у Хрватској, а Грабар Китаровићева је тим поводом рекла да је веома разочарана, јер лично заступа и подржава кампању “Купујмо хрватско”.

“У тој корпи су се били производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска председница мора промовисати хрватске производе и то се више неће догодити”, рекла је Грабар Китаровићева, а пренели су хрватски медији.

Izvor RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top