All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ХАОС У ЊУЈОРКУ – ПРОТЕРАЛИ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ: Имате 72 часа да НЕСТАНЕТЕ – чека се ПУТИНОВА реакција!

САД протерале су 35 руских дипломата и затвориле два руска објекта у Њујорку и Мериленду.

ББC пише да су руске дипломате протеране због наводног мешања руских хакера у председничке изборе у САД, као и да се очекује одговор Русије истом мером.

„Наредио сам предузимање више акција као одговор на агресивно застрашивање руске владе према америчким званичницима и сајбер операције чија мета су били амерички избори“, рекао је амерички председник Барак Обама, преноси АФП.

„Ове акције су уследиле након поновљених приватних и јавних упозорења које смо упутили руској влади и представљају неопходан и адекватан одговор на настојања да се нанесе штета америчким интересима кршењем устаљених међународних норми понашања“, рекао је Обама.

Међу најављеним мерама су санкције према руским обавештајним агенцијама ФСБ и ГРУ, као и према 35 руских оперативаца који су проглашени за „персона нон грата“, као и затварање два руска објекта у Њујорку и Мериленду за које САД тврде да се користе „за обавештајне сврхе“.

То је одговор на кампању застрашивања америчких дипломата у Москви од стране Русије, рекао је неименовани високи амерички званичник за Ројтерс.

Званичник који је желео да остане анониман рекао је америчкој агенцији да је руским дипломатама дато 72 сата да напусте САД.

Приступ објектима биће ускраћен свим руским званичницима од сутра у подне, додао је тај званичник.

„Ове акције су предузете као одговор на руско застрашивање америчких дипломата и акције дипломата за које смо проценили да нису у складу са дипломатском праксом“, рекао је амерички званичник за Ројтерс.

 

Извор: Танјуг

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top