All for Joomla All for Webmasters
Sport

Crvena zvezda razbila CSKA na krilima 18.000 Delija!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su moskovski CSKA u beogradskoj “Areni” u utakmici 15. kola Evrolige – 78:67 (27:14, 21:20, 16.22, 14:11).

Zvezdi je to sedma pobeda, a šampionu Evrope treći poraz, a drugi uzastopni.

Spektakularno crveno-belo veče u “Areni”. Na krilima 18.000 “Delija” igrači trenera Dejana Radonjića “razmontirali” su još jednog velikana. Posle Barselone, Reala i Makabija, u Beogradu je koplja položila i ruska “armija”, inače najjača na “starom kontinentu”.

Zvezdini košarkaši su ponovo odigrali neverovatno snažnu odbranu, kojom su otupeli najjače adute gostiju, a istovremeno vešto izvodili kontranapade i, naravno, pogađali iz igre. Jednostavno, sve je funkcionisalo u igri crveno-belih.

Na kraju, Ognjen Kuzmić je bio najefikasniji kod domaćina sa 16 poena, uz čak deset skokova. Upravo je on bio najkonstantniji na terenu. Na početku najjače je povukao Čarls Dženkins (11 poena, po šest asistencija i ukradenih lopti), a onda se razgoropadio i Marko Simonović (14 poena).

U ekipi CSKA samo je Voroncevič bio raspoložen – 21 poen. Miloš Teodosić je bio indisponiran, dao je šest poena, imao četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti.

Crveno-beli su furiozno počeli meč. Snažnom odbranom, lakim poenima iz kontri, ali i trojkama, brzo su došli do 13:0, a u 8. minutu imali su i 14 poena viška – 23:9.

CSKA je bolje otvorio drugu deonicu, pa je posle četiri minuta igre sveo zaostatak na samo četiri poena, i to posle trojke Teodosića (31:27). Međutim, u finišu prvog poluvremena Zvezda je opet dodala gas. Crveno-beli su stegli odbranu i počeli da pogađaju, pa su na odmor otišli sa novom prednošću od 14 poena. Dženkins je tokom prvih 20 minuta bio najbolji, ne samo što je bio najefikasniji sa 11 poena, već je igrao i “paklenu” odbranu.

Zvezda je na početku treće deonice stekla maksimalnih “plus 16” – 50:34, ali su gosti u finišu tog perioda uspeli da se “spuste” na “minus šest” – 62:56.

Tu granicu od šest poena CSKA nije uspeo da probije, pa je sredinom poslednje četvrtine Volters sa pet uzastopnih poena vratio Zvezdu na “plus 11”. Time je odbijen i poslednji napad “armejaca”.

Sledeće nedelje Zvezda gostuje Žalgirisu, dok CSKA ide u Madrid.

Foto: Saša PavlićFoto: Saša Pavlić
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top