All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

“На кафи са…” Зораном Кесићем у Парламенту Велике Британије

Српски сити клуб из Лондона је јуче угостио ТВ водитеља Зорана Кесића у Парламенту Велике Британије у оквиру серијала “На кафи са…”. Догађај је отворила новинарка Даница Илић, која је уједно била и модератор.

Догађај је каснио 24 минута, након чега се Кесић појавио са чувеном шољом која је заштитини знак емисије 24 минута са Зораном Кесићем. У препуној сали Парламента Велике Британије, уз смех и добро расположење, дискутовало се о савременом друштву и политичким приликама у Србији кроз ТВ програме са сатиричним приступом реалности, као и стању медија и новинарства у Србији. Део разговора је био посвећен и улози дијаспоре у процесима у земљи и развоју њеног друштва, јављају организатори.

„Усхићеност. То је реч која најбоље осликава мој доживљај наступа пред нашим људима у британском Парламенту. Велика је привилегија видети зграду Парламента, још већа је част говорити у њој, задовољство је разговарати, а богами и насмејати све који су дошли на трибину и коначно, срећа је након догађаја попити пиво у оближњем пабу и склопити нова пријатељства са Србима који живе у Лондону”, изјавио је Зоран Кесић том приликом, додавши: „Једва чекам да момцима из моје екипе у Београду пренесем колико је вољена и радо гледана наша емисија у Енглеској.”

Српски сити клуб, као организатори серијала На кафи са…, поделили су своје утиске са догађаја:

„Још једно феноменално вече са јединственим гостом. Кесићева харизма, отвореност и сусретљивост су умногоме допринели одличној атмосфери, занимљивој дискусији и веома добром расположењу уз пуно смеха. Врло отворено се дискутовало на тему медија и аутоцензуре, како у Србији, тако и у Великој Британији, да ли и какав утицај имају друштвени медији, искривљеној перцепцији Србије о дијаспори, као и о хумору, и његовој улози и утицају кроз коментарисање стања у друштву.”

Догађај На кафи са… Зораном Кесићем организован је у оквиру деветог Српског месеца у Великој Британији, који је почео 14. јануара и трајаће до 5. марта, и то: у Лондону, Редингу, Јорку, Оксфорду, Бирмингему, Халифаксу, Меиденхеду и Танбриџ Велсу, а у координацији пијанисткиње Маје Џордан.

Dijaspora.news/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top