All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Миодрагу Јакшићу уручена награда “Roseta World Literature”

Писцу Миодрагу Јакшићу из Београда уручена је, на свечаности у Истанбулу, угледна књижевна награда “Roseta World Literature”, коју додељује популарни турски књижевни магазин “Roseta” за укупан допринос светској поезији.

Јакшићу је награду уручио Ведат Акдамар, главни и одговорни уредник магазина Roseta у присуству Зорана Марковића, генералног конзула Србије у Истанбулу и других угледних званица из културног и јавног живота турске престонице.

Образлажући одлуку да Миодраг Јакшић буде овогодишњи лауреат награде Roseta World Literature, Ведат Акдамар је нагласио “посебну вредност Јакшићеве мисаоне поезије, проткане фино и јасно акцентованoм филозофском поентом слободне мисли, ефектним песничким сликама, које кроз обиље бриљантних описа социјалних, друштвених и љубавних доживљаја савременог човека, уносе смеле новине у савремену поезију”.

Награда Миодрагу Јакшићу је уручена у истанбулском хотелу Титаник, на завршној свечаности Међународног књижевног фестивала Кемал Суреја, који се организује у част великана турског књижевног новог таласа, а који је окупио писце из целог света.

Dijaspora.news/RTS/Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top