All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Изборна скупштина Удружења српских писаца у Швајцарској

Изборна скупштина Удружења српских писаца у Швајцарској одржана је 3. децембра. Скупштину је отворио председник удружења Милисав Ђурић.

На почетку састанка одабрана је Радна управа коју чине чланови Сава Илић, Живко Марковић, Радоје Регојевић и Миленко Госпић.

Након извештаја о раду удружења у протеклој години, вођена је дискусија о томе да, иако их има у многим швајцарским библиотекама (неке и у немачким), потребно је и даље их слати у што већи број библиотека, јавља за Програм за дијаспору Виолета Алексић.

Треба истаћи да ово удружење чува и негује српску реч већ скоро две деценије и да сваке године излази Зборник удружења на ћирилици, Завештања.

Присутни су се сложили да на челу удружења остану и даље Милисав Ђурић, у функцији председника и чланови Управе: Марко Ружичић, Сава Ивић Гајић, Ивана Прлина Никодијевић, Милка Кајганић, којима су се прикључили нови чланови, Сава Илић и Миленко Госпић.

У Надзорном одбору су Регојевић Радоје, Виолета Алексић и мр Марковић Живко.

Састанку је присуствовао и председник Српског културног савеза Звонимир Јовановић, који је позвао чланове удружења на свечаност поводом обележавања 100 година дипломатских односа Србије и Швајцарске.

На састанку је изабран и члан удружења који ће представљати писце у Српском културном савезу. Једногласно је изабрана Снежана Петровић.

Dijaspora.news Izvor RTS

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top