All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

U Kranju održano CRNOGORSKO VEČE

U subotu 3. decembra 2016. godine, Crnogorsko Kulturno-prosvjetno i sportsko društvo »Morača«  Kranj organizovalo je tradicionalno Crnogorsko veče sa bogatim kulturno-umjetničkim programom u dvorani Doma Kokrica kod Kranja sa početkom u 18 časova.

Dom Kokrica kod Kranja ugostio je veliki broj zvanica i predstavnika iz udruženja iz Kranja,  Ljubljane, Maribora, Jesenica, Zagreba, kao i predstavnike  iz opštine Kranj i mjesne zajednice Kokrica.

Predsjednik Crnogorskog KPS društva »Morača« Čedo Đukanović je svojim pozdravnim govorom otvorio svečanost, zahvalio se sponzorima i upoznao prisutne  sa radom Crnogorskog KPS društva »Morača«, budući da je ovo prvo iseljeničko udruženje u Sloveniji sa prvim crnogorskim folklornim ansamblom u Evropi. Prisutnima se obratio i predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske gospodin Danilo Ivezić.

U kulturnom dijelu programa nastupili su : Crnogorsko KPS društvo » Morača« Kranj, folklorna grupa Zavičajnog društva Plava i Gusinja “Izvor” Kranj i Zbor “Montenegro” i  Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb. Program je bio obogaćen guslarskim nastupima predsjednika Crnogorskog KPS društva »Morača« Kranj Čeda Đukanovića i guslara Vula Marinkovića, kao i tradicionalnim crnogorskim pjesmama sa sjevera Crne Gore koje su izvodili braća Markovići i pjevačka grupa Crnogorskog KPS društva »Morača.

Kulturna manifestacija je protekla veoma uspješno, u dobroj organizaciji i raspoloženju.

Za kraj programa nastupio je ansambl »Dobra volja«, čijim nastupom je zaključeno još jedno lijepo druženje uz crnogorski tradicionalni ples i pjesme, navodi se u saopštenju Crnogorskog KPS društva »Morača«.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top