All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Učiteljica Željana otišla je u Dubai po milion dolara: Prestižna nagrada joj je izmakla za dlaku (FOTO)

Ovaj događaj se odžava po šesti put i predstavlja najznačajniji svetski skup lidera u obrazovanju.

Na Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju , dodeljena je nagrada u iznosu od milion dolara. Među 50 finalista ovog prestižnog takmičenja našla se i Željana Radojičić Lukić, učiteljica OŠ “Milan Rakić” iz Banje Vrujci. Nažalost ova nagrada je izmakla našoj Snežani, a pripala je nastavnici Andriji Zafiraku iz Velike Britanije.

Ovaj događaj se odžava šesti put i predstavlja najznačajniji svetski skup lidera u obrazovanju.

Andrija Zafiraku/Foto: Globalni forum obrazovanja i veština

Na ovogodišnjem Forumu su, između ostalih, govorili Nikola Sarkozi, Al Gor, Džulija Gilard, Irina Bokova, a jedan od učesnika je bio i bivši ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dr Srđan Verbić, koji je ispred organizacije Opservatorija društvenih inovacija vodio panel diskusiju na temu “Medicina, genetika i zdravlje u 2030. godini”.

Učiteljici Željani Radojičić Lukić, nagrada je izmakla, ali biti među 50 najboljih nastavnika na svetu je ogroman uspeh.

Željana Radojičić Lukić/Printskrin: Youtube/Željana Radojičić Lukić

Svojevremeno je izjavila da svoju profesiju vidi kao filagrantski zanat, gde je učitelj zahtevan i uporan zanatlija, ali i nežan i pažljiv u nameri da pronađe najskrivenije tragove sjaja svojih učenika, a da je dete nebrušeni biser koji priželjkuje učitelja koji će razotkriti njegov skriveni i drugima nepoznat sjaj.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top