All for Joomla All for Webmasters
Srbija

U pančevačkoj bolnici možete sve, osim da izgovorite jednu reč: Medicinske sestre strogo zabranile njenu upotrebu, građani zbunjeni (FOTO)

Na Fejsbuk stranici Pančevo City objavljena je neobična zabrana koju je Opšta bolnica u Pančevu okačila na svoj šalter.

Naime, postavljena je zabrana upotrebe reči “samo”.

Čini se da je zaposleno medicinsko osoblje bilo kivno na uskočice pacijenata preko reda uz opasku – samo da nešto pitam, samo da se konsultujem i sličn

Tako se na vidnom mestu pančevačke bolnice našlo ovo obaveštenje koje vam donosimo u celosti:

“Zabrana upotrebe reči “SAMO” u zdravstvu zvog zloupotrebe iste, koja se odražava na zaposlene u cilju ostvarivanja neosnovanih prava pacijenata, u smislu podsticaja i pritisaka na doktore i medicinske tehničare, iz čega se mogu javiti propusti u redu, jer se ništa ne može: SAMO PITATI-PRIUPITATI, SAMO POGLEDATI, SAMO KONSULTOVATI, SAMO IZVINITI SAMO ZAHVALITI…”

Glavna medicinska sestra nije znala da je ovo zalepljeno na šalter; Foto: Prinstkrin/Google street view, Facebook

Ovakve situacije ste sigurno doživeli mnogo puta u svom domu zdravlja, a onda vidite da se neko “samo” zadržao 20 minuta i zauzeo vaš termin.

Nazvali smo pančevačku bolnicu kako bi nam objasnili o čemu se zapravo radi, ali zamenica glavne sestre je bila šokirana.

– Izvinjavam se, ja stvarno nisam znala za ovo. Ovo je takva sramota. Mi nemamo prava da kačimo ovakve stvari, ja prva sebi ne bih dopustila to, ali eto, neko je sebi dao za pravo da se tako ponaša. Ja ne znam koji tehničar je to okačio, ali saznaću. Pa užas jedan, mi smo tu zbog tih ljudi, a ne da im branimo da pitaju. Izvinite još jednom, sramota me je – rekla nam je uznemireno zamenica glavne sestre, Branka Tatalović.

Dok se ne razreši slučaj misteriozne zabrane obraćanja pacijenata, pište nam u komentarima kakva su vaša iskustva iz čekaonica i sa “samo da pitam” pacijentima.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top