All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SRPSKOG DJEČAKA BEZ RUKU I NOGU USVOJILA AMERIKANKA: Majka ga ostavila u sirotištu, a on sada dobija MEDALJU u Ajdahu! (VIDEO)

Bouen Tumi je rođen 2008. godine u Srbiji bez ruku i nogu, a majka ga je ostavila poslije rođenja i prvih 18 meseci svog života proveo je u sirotištu. Dečak srpskog porekla dobiće medalju heroja u Ajdahu zbog svog pozitivnog stava prema životu!
Bouena je 2010. godine usvojila porodica iz gradića Ajdaha, koji se nalazi u istoimenoj američkoj saveznoj državi, a poslednjih godina on inspiriše ljude širom svijeta.

Iako je rođen bez udova Bouen ne vidi sebe kao hendikepiranog dječaka, već veoma sposobnog. Stalno se igra sa svojom braćom, a njegova tvrdoglavost i upornost mu pomažu da savlada brojne prepreke sa kojim svakodnevno mora da se suočava.

“Nemam ruke i noge, ali to je dobro jer sam ovako poseban. Volim što sam ovo što sam”, rekao je svojevremeno mališan za medije. Ovaj dječak naučio je sam da se popne uz stepenice, pa čak i sam da se obuče uz pomoć pomagala koje je napravila njegova majka.

Njegova majka, Devon, rekla je da voli da vidi kako njen sin inspiriše druge

.

“Bilo je uzbudljivo za nas da vidimo kako naš sin stvara takvu razliku u svijetu”, rekla je.

“On je jedno od one djece koja, bez ikakvog pokušaja, donose radost i inspiraciju ljudima.”

Inače, gradić Ajdaho već osam godina njeguje tradiciju dodjele medalja i imenovanja deset najistaknutijih građanina za heroje grada.

“Biramo pojedince koji se stvarno trude da učine nešto lijepo i dobro za zajednicu u kojoj žive”, kaže Fahim i Nim Rahim, koji su 2011. godine pokrenuli ideju o dodeli medalja.

dijaspora.news/Kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top