All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SMRT NOVOSAĐANKE U SAD OSTAĆE MISTERIJA Policija zatvorila istragu o smrti Dragane Šolaje, studentkinje pronađene NA ULICI

Policija u američkom gradiću Fortuna u Kaliforniji zatvorila je istragu oko smrti Novosađanke Dragane Šolaje (25). Poručnik Met Eberhard saopštio je da je policija došla do zaključka da ona nije ubijena i da nijedna krivična prijava neće biti podignuta, što je izazvalo bes brojnih Amerikanaca.

Dragana je iz Srbije otišla u Ameriku da studira hotelijerstvo, međutim u aprilu je njena cimerka prijavila njen nestanak, a prolaznici su je pronašli 11. aprila bez svesti na ulici u gradiću Fortuna, čak 5.000 kilometara dalje od Majamija u kom je živela sa drugaricom.

Nekoliko sati kasnije Šolaja je u bolnici preminula.

Sprovođena je istraga o tome kako se mlada Novosađanka našla u Fortuni, problematičnom gradu u Americi, i to na pragu nepoznate osobe.

Dragana ŠolajaFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Dragana Šolaja

Prijatelji i porodica ove devojke bili su šokirani vešću o njenoj smrti, govorili su da je bila dobra i vredna, i da ne shvataju šta se dogodilo.

Poručnik Eberhard saopštio je da je Dragana preminula od prekomerne doze meta, psihoaktivne droge koja je jeftinija i opasnija od heroina i kokaina. Ovo je izazvalo negodovanje u javnosti jer neće biti utvrđeno ko je nesrećnu devojku ostavio da umre na ulici.

– Istraga je zatvorena. Neće biti podizanja optužnica, jer nismo pronašli nijedan dokaz da je neko drugi izazvao njenu smrt. To je bila strašna posledica uzimanja meta – rekao je Eberhard.

U komentarima na tekstove o preminuloj Novosađanki mnogi su rekli da smatraju da je istraga zatvorena tako brzo jer Dragana nije Amerikanka.

– Gaga, lepotice naša, mi znamo da nisi to sebi mogla uraditi. Znamo koliko si bila pametna i koliki si bila čovek. Neka oni pričaju svoju priču, nikada im nećemo poverovati. Mi smo, Gaga, već znali da će se istraga tako završiti. To je strani svet koji ni na karti ne zna gde je naš Novi Sad i Srbija. Tebe su nam oduzeli i nisu nam dali ni nadu da će neko odgovarati za tvoju tragičnu smrt – piše u komentaru koji je potpisan sa Prijatelj.

Rajan Ričardson, detektiv koji vodi ovaj slučaj, rekao je da je policija dobila poziv u 6.50 sati stanara koji je maltene na svom kućnom pragu zatekao njemu nepoznatu devojku.

– Stanar, inače bugarskog porekla, rekao je da je ona bila na tremu kuće – kazao je Ričardson.

Kako kažu u policiji, osoba koja je prijavila sumnjiv slučaj rekla je da je devojka izgledala omamljeno.

Kako je “Blic” pisao, naši izvori potvrdili su da je obdukcija pokazala da je Dragana preminula najverovatnije omamljena nekom vrstom opijata za koji se i dalje utvrđuje šta je, te i kako je dospeo u krvotok nesrećne devojke.

Eberhat je rekao da je Dragana, kada je policija stigla na lice mesta, bila u kući, ali da je Bugarin koji u njoj živi rekao da ona tu nije stanovala.

– Ne znamo da li ju je neko tu ostavio ili je dotle sama došla. Istraga treba da pokaže na koji način je devojka dotle stigla ako je zaista bila pod dejstvom tolike količine opijata za koju još nije poznato ni kog je porekla – rekao je Eberhat.

Dragana ŠolajaFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Dragana Šolaja

Kako su rekli policajci, ona u bolnici ni u jednom trenutku nije povratila svest, pa nikome ništa nije mogla da ispriča.

Policija je potvrdila pisanje medija da je Dragana došla iz Majamija, ali kako su rekli policajci, u Fortunu je stigla za vikend, dok je preminula u sredu.

Dragana otišla kod dečka

Podsetimo, Dragana je sa Čeneja, mesta pored Novog Sada. Prvi put je u SAD otišla 2015. godine na program “Work and travel”, ali se vratila na isti program u leto 2016. Tada je ostala u Majamiju, gde je radila. Međutim, ostalo je nejasno kod koga je otišla u Fortunu, koja je udaljena više od 5.000 kilometara od Majamija i nalazi se na potpuno suprotnom kraju SAD. Izvor “Blica” ranije je rekao da je ona u Ameriku, navodno, otišla kod dečka.

Okrug Hambolt u kojem se nalazi Fortuna inače je poznat po uzgoju marihuane koja je legalna u Kaliforniji. Kako smo pisali, u okrug se doselio veliki broj ljudi sa Balkana, a trgovina marihuanom privukla je sumnjive ljude u male gradiće.

 (dijaspora.news/blic.rs)
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top