All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Raport advokatice optuženih Srba sa Zakintosa: Momci idu u školu u zatvoru i svakodnevno se čuju sa porodicom (FOTO)

Tamo meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica – Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, koji su osumnjičeni za ubistvo američkog studenta Bakari Handersona (23)

Branilac Zora Dobričanin Nikodinović obišla je juče zajedno sa grčkim kolegama sa kojima radi na slučaju, srpske mladiće u Avlonu gde se nalazi zatvor za maloletnike. Tamo meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica – Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, koji su osumnjičeni za ubistvo američkog studenta Bakari Handersona (23).

Sa advokatom Dobričanin je juče prvi put bio i poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias koji se uključio u slučaj, pored još dva advokata iz Beograda i sa Zakintosa.

– Uslovi u Avloni su dobri u smislu da je osoblje korektno prema njima. Oni idu u školu i tako im brže vreme prolazi. Svakodnevno imaju pravo sa govornice da telefoniraju roditeljima – otkriva Dobričanin.

Pored trojice pomenutih, osumnjičeni u ovom slučaju su i Dušan Ranković i Miloš Senić. Oni se nalaze u drugim zatvorima u Grčkoj. Svim osumnjičenima je određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Druga dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu “Bar kod” u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top