All for Joomla All for Webmasters
Srbija

OVO LEVO JE SNIMLJENO U LJUBLJANI. TAMO POSTOJE STOLICE U PREVOZU ZA LJUDE KOJI ČITAJU KNJIGE: Ovo desno su autobusi u Beogradu (FOTO)

Da postiji knjiga utisaka gradskog pevoza, Beograđani bi imali dosta toga da napišu… Kao što su mnogi upoznati GSP je blago rečeno – u potpunom rasulu. Teško je često dokučiti sve “čari” s kojima smo suočeni tokom vožnje. Jedno je sigurno – kada uđete u gradski prevoz isto je kao da ste kupili karte za najbizarnije događaje.

Letnje vrućine u Beogradu se verovatno najteže podnose u javnom prevozu. Na mnogim linijama vozila nisu klimatizovana, a postoje autobusi i trolejbusi u kojima klima uređaji uopšte ne rade. Često je pravi uspeh uopšte ući u prevoz, a još veći iz istog izaći. Ali, nije svuda tako.

U Japanu, na primer, gradski metro je mesto za odmor, u prevozu se ne govori, ili se govori tiho.. U beogradskim busevima tokom vožnje možete čuti ko je šta doručkovao, ko se s kim posvađao i još mnogo stvari koje nas realno ne zanimaju!

I dok u gardskom prevozu u prestonici putnici treniraju živce do granica izdržljivosti, u Ljubljani putnici imaju specijalna mesta za sve one koji čitaju knjigu tokom vožnje. Društvenim mrežama kruži fotografija prevoza u glavnom gradu Slovenije u kome putnici već dve godine imaju priliku da čitaju knjige na specijalnim mestima koja su rezervisana za njih.

 

Погледај слику на Твитеру

 

A šta možete da očekujete u javnom prevozu u Beogradu? 

 

1. Takozvane “dahtače”.

 

2. Bukvalno rečeno kuvanje, jer kad je napolju plus 20 u GSP je plus 30.

 

3. Zimi vam trebaju bar dve jakne, jer grejanja nema. 

 

4. Tuče… s drugim putnicima, kontrolorima… 

 

5. Egzibicioniste koji vade pi*u

 

6. Pijane putnike koji urlaju kako bi ugrabili mesto

 

7. Prljava sedišta, te putnici često rađe biraju da stoje

 

8. Smrad, smrad, nesnosan smrad!

 

9. U beogradskom gradskom prevozu možete naići i na ovce i to bukvalno!

 

FOTO: FACEBOOK / UŽIVO IZ BEOGRADSKIH TRAMVAJA I BUSEVA

 

Bilo kako bilo, gradski prevoz ima tu moć da i najgori dan učini još gorim! I dok Slovenci u autobusu čitaju knjige, Srbi će i dalje da se svađaju oko mesta, biju oko ulaska i pričaju na sav glas kao da im je do tog trenutka pričanje bilo zabranjeno.

 

Jer, ako država oslikava kakav je njen narod, gradski prevoz čini to još više!

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top