All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!

– Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude – kaže Mario Vujević

Splićanin Mario Vujević samo je jedan od onih koji se odlučuju na odlazak iz Hrvatske. Na svom Fejsbuk profilu objavio je oproštajno pismo namenjeno Hrvatskoj javnosti u kom je istakao sve razloge koji su ga naterali na odluku o odlasku.

Njegov status širi se društvenim mrežama, samo na Fejsbuku podeljen je na desetine puta. Za Index.hr još je rekao da će ostale istinite fašističke priče i priče o teroru u Splitu opisati u knjizi koju će objaviti.

Njegov status prenosimo vam u celosti:

“Odlučio sam da uskoro odem tamo gde ne žive verski fanatici, koji s mrtvima po ulicama terorišu vlastiti narod. Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije.Želim živeti u građanskoj državi u kojoj će deklarisani fašisti za promovisanje istog biti u zatvorima.

Želim živeti u državi u kojoj vera i veronauka postoje samo u crkvama gde im je mesto. Veri kažem jedno veliko ne na ulicama, u školama i javnim ustanovama. Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude.

Hrvatski čovek će se probuditi tek kad ruka fašizma zakuca na njegova vrata. Ali, onda je kasno.Želim živeti multikulturalnost 21. veka, a u bolesno nacionalističkoj državi to je nemoguće.

Hrvatska postaje verski rezervat i ubrzo možemo očekivati sveštenike kao voditelje dnevnika i teologe kojima je zemlja i dalje ravna ploča kako predaju filozofiju. Degeneričan je uticaj crkve na civilno društvo, i njihov pokušaj da realnost i istinu zamene maglovitim bajkama i smišljenim lažima. I zato ću ubrzo Hrvatskoj reći – zbogom.

Još je malo ostalo do kompletne vladavine klerofašizma. Želim se buditi tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo.

Tamo gde vlada demokratija, a ne klerofašistički režim. Tamo gde postoji budućnost bez fašista u svim strukturama vlasti. Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku” , napisao je na Fejsbuku Mario Vujević, nautičar iz Splita.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top