All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

NIKO NEĆE PROFESORKU PLAGIJATORKU: Vlada je isključila iz radnih grupa za pregovore sa EU

Vlada Crne Gore na sednici je isključila vanrednu profesorku Pravnog fakulteta Bojanu Lakićević Đuranović iz radnih grupa za pregovaračka poglavlja 2 i 13 – Sloboda kretanja radnika i Ribarstvo, potvrđeno je iz više izvora.

Kako se saznaje, Vlada nije imenovala novog člana na ovu poziciju. Time je Univerzitet Crne Gore (UCG) za sada izgubio svog predstavnika u timu za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine.

Premijer Duško Marković nedavno je najavio da će razrešiti Lakićević Đuranovićevu članstva u timovima Vlade ukoliko nadležni organi utvrde da je kao svoj predstavila rad svog bivšeg studenta Đorđa Drinčića i objavila ga u beogradskom časopisu “Pravni život”.

Rektor UCG Danilo Nikolić početkom sedmice prosledio je Pravnom fakultetu nalog za suspenziju Đuranovićeve do okončanja postupka koji se protiv nje vodi. Ta odluka je usledila nakon što je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo dostavilo Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog protiv vanredne profesorke Pravnog fakulteta.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Vijesti.me

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top