All for Joomla All for Webmasters
SVET

“Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće”: Dečak (8) koji sam luta ulicama u Italiji, otkrio je potresnu istinu koja slama srca

Italijanska javnost tek sada je obaveštena o onome što se dešavalo 23. decembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da nesrećni dečak govori istinu

Scena iz gradića Karmanjola (okrug Torino) šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primetili su 8-godišnjeg dečaka koji na hladnoći sam luta ulicama.

Nije imao čak ni jaknu, tek tanki džemper u kojem je besciljno hodao duž ulice 128 rizikujući da ga pregaze vozila, piše Il Messaggero.

– Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi sa drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake – skrušeno je rekao dečak zaprepašćenim policijskim službenicima koji su ga idenfikovali nakon dojave građana.

Italijanska javnost tek sada je obaveštena o onome što se dešavalo 23. decembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da nesrećni dečak govori istinu.

Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dete, jer živi sa svojim novim partnerom. Objasnila je da dečak već neko vreme živi sa dedom i bakom, dok je nepoznata adresa oca, koji je takođe državljanina BiH.

Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloletnog deteta, dok su brigu o 8-godišnjaku preuzele nadležne socijalne službe, prenosi Radio Sarajevo.

Dok je trajala istraga, nesrećni bosanski dečak postao je maskota opštinske policije čiji su se pripadnici, zajedno sa Karitasom, brinuli o njemu.

Ivana Gaveglio, gradonačelnica Karmanjola, rekla je novinarima da je sudbina dečaka svima slomila srce.

– On je veoma nežan i miran dečak. Nikad nije išao u školu. Smešten je u sigurnu kuću u kojoj se oseća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima – rekla je Ivana Gaveglio.

Dijaspora.news/(Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top