All for Joomla All for Webmasters
Srbija

FATIMA IMA 24 SATA DA NAPUSTI SRBIJU Migrantkinja za koju se sumnjalo da širi HIV po Srbiji puštena na slobodu, analize pokazale da NIJE ZARAŽENA

Migrantkinja Fatima A. (38) prostitutka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, a kojim je, kako se sumnjalo, zarazila nekoliko desetina muškaraca, puštena je na slobodu, saznaje “Blic”.

Ova žena, koja se nalazila na izdržavanju kazne oda 20 dana zbog nezakonitog boravka u Srbiji izašla je po isteku kazne na slobodu i ona ima rok od 24 sata da napusti teritoriju Srbije.

Kako saznaje “Blic” Jordanki je tokom izdržavanja kazne uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista infircirana HIV-om kako su pojedini mediji preneli.

– Tokom izdržavanja kazne stigli su rezultati analize krvi, jer se sumnjalo da je sidom zarazila nekoliko muškaraca u Srbiji. Rezultati su ukazali na to da ova žena nije zaražena ovom bolešću – kaže izvor “Blica”.

Kako je “Blic” već pisao, za Fatimom je u junu raspisana potraga nakon što je utvrđeno da je u poslednjih nekoliko meseci na teritoriji Beograda pružala seksualne usluge za novac. Sumnjalo se da je ona zaražena HIV-om i da je njime u tom periodu potencijalno dovela u opasnost nekoliko ljudi.

Pripadnici Žandarmerije pronašli su je krajem juna u Karađorđevom parku u Beogradu i proverom utvrdili da nije postupila po ranije izrečenoj meri o odlasku iz Srbije, te su je sproveli u policijsku stanicu Savski venac.

– Policija je protiv nje podnela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Srbije u trajanju od tri godine. Zbog neposedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna zamenjena je zatvorskom u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod Zabela u Požarevcu – saopštio je MUP.

Ova žena, pre godinu dana pokušala je da pređe granicu u Subotici, kada je uhvaćena. Ona je tada smeštena u izbeglički centar, iz koga je pobegla 22. juna, i od tada se nalazila u Beogradu.

– Fatima je pokušala pre godinu dana sa grupom migranata da pređe mađarsku granicu, ali su je oni ostavili. Kada je pronađena bila je sama i pokazivala je znake psihičke nestabilnosti – kaže izvor “Blica”.

Fatima je tada smeštena u izbeglički centar u Subotici, a zatim u Kikindi. Njoj je nuđena pomoć u vidu razgovora sa psihijatrima što je, prema rečima našeg izvora, ona odbijala.

– Kada je u jednom trenutku pristala, sa njom su razgovore vodili ljudi iz nevladine organizacie IAN, ali je odbila psihoterapiju – dodaje naš izvor.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top