All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Beograđanka je otišla kod lekara jer nije mogla da stane na noge. Rekli su joj da ima alergiju na sunce, a ona je umirala

Jedna Beograđanka sa Palilule(69) zarazila se virusom Zapadnog Nila koji ovih dana hara Srbijom. Simptomi koji su pratili koban ujed su bili glavobolja i osip, kroz tri dana nije mogla da stoji, a kao vrhunac usledila je upala mozga.

Nakon prvih simptoma nesrećna žena je otišla kod lekara. Doktor je zaključio da je u pitanju alergija na sunce, za šta je prepisao lek, međutim stanje se ubrzo pogoršalo.

– Počela je da povraća, nije mogla da zadrži u sebi ni čašu vode, javila se i visoka temperatura i pritisak joj je skočio na 210. Varljivo je što simptomi deluju kao običan grip. Ali onda se stanje naglo pogoršalo, nije mogla da hoda, padala joj je glava, bila je jako bleda, u roku od tri dana se stanje pogoršalo do neverovatnih razmera – ispričala je zabrinuta ćerka ove žene za Blic.

Stanje je dodatno pogoršala hipertenzija i povišen šećer u krvi.

Kako je žrtva uboda komarca zaraženog virusom sa Palilule, koju su već proglasili za ugroženo mesto, njena ćerka je pozvala Zavod za biocide da im prijavi lokaciju punu komaraca i gde se najverovatnije i zarazila, kako piše Blic.

Žena koja je pod nadzorom lekara na Infektivnoj klinici u Beogradu, prema rečima epidemiologa, pripada grupi najpodložnijoj ovom virusu – osobe starije od 65 godina, koje boluju od hroničnih bolesti i to upravo kombinacije hipertenzije i dijabetesa.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top