All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Zvezdan Terzić: Uticaj Brana Mićunovića na Zvezdu je nikakav!

“Ovo je ogromna bara, gde moraš da naučiš da plivaš, ozbiljno da plivaš sa krokodilima oko sebe…”
“Nije tajna da sam mlad upoznao neke moćne ljude, pa i one koji su moćni na ulici. Ali ja nikad nisam zloupotrebljavao te kontakte i prijateljstva. Ceo život sam proveo u OFK Beogradu, gde mi je predsednik bio Srdan Andrejević, načelnik državne bezbednosti Beograda, Srbije, pa Jugoslavije. I naravno da sam kroz OFK Beograd upoznao mnoge ljude iz tajnih službi i sa ulice, i da sam sa mnogim takvim ljudima postao prijatelj. Đorđe Božović je bio pravi vitez sa asfalta koji je rano izgubio život”, ispričao je u intervjuu za Nedeljnik generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić, objašnjavajući zašto je nedavno bio na premeštanju posmrtnih ostataka Đorđa Božovića Giške.

Terzić je u velikom intervjuu za Nedeljnik, između ostalog, govorio i o kontroverzama koje se vezuju za njega i ljudima sa kojima ga povezuju.

“Ovde se lako prilepe etikete. S jedne strane je nešto što jesam, s druge nešto što su mi prilepili. Potičem iz porodice intelektualaca, roditelji su mi završili fakultet, deca, supruga, pa i ja sam završio fakultet. Nisam imao krivičnu prijavu do te 2008. godine. Bio sam najmlađi direktor, najmlađi predsednik fudbalskog saveza u Evropi, ušao u sve organe UEFA i FIFA, a onda je u jednom danu neki politički establišment odlučio da je Terzić ovakav ili onakav”, rekao je Terzić.

On je govorio i o odnosu sa kontroverznim biznismenom iz Crne Gore Branom Mićunovićem, za koga se u poslednje vreme u kuloarima pričalo da “stoji iza Crvene zvezde”.

“On stvarno nema nikakve veze sa Crvenom zvezdom. Ja sam ga upoznao kad sam imao 17 godina. Brana Mićunovića ne doživljavam kao prijatelja, nego kao člana porodice. I on mene. To je najmudriji, najinteligentniji čovek kog sam ikada sreo u životu. Čovek koji ima izgrađen sistem vrednosti, drugačiji od ostalih. Čast i kodeks su kod njega na najvišem nivou. Ali njegov uticaj na Crvenu zvezdu je nikakav, niti on ima takvih aspiracija. To može da imputira samo neko ko je zlonameran”, rekao je Terzić.

Na pitanje šta toliko povezuje fudbal sa svetom kontroverznih ljudi, Terzić kaže:

“Fudbal je uvek bio i biće refleksija odnosa u društvu. Niti bolji, niti gori od ostalih segmenata. To nekad jeste bilo tako, ali je tako bilo i u društvu. Ali, ako sagledate odnose u fudbalu 1997. i 2017, i stanje u državi 1997. i 2017, videćete da je to identično.

Kad pogledate neke emisije istraživačkog novinarstva, neću da pominjem ni imena emisija ni autore, to deluje lepo upakovano. Ali stvarnost je potpuno drugačija.

Došao sam u OFK za direktora 1997. godine pravo iz kopački, a deset godina kasnije sam predstavljen kao čovek koji je povezan s raznim negativnim pričama. Mene je čika Srdan Andrejević pripremao da preuzmem klub. Imali ste Zvezdu i Partizan gde su direktno bili involvirani Mirko Marjanović i Tomica Raičević. Sartid je vodio Duško Matković, potpredsednik

SPS-a, Vojvodinu Živko Šokolovački iz JUL-a, u Spartaku je direktno bio uključen Kertes, direktor Carine, sa svim crnim parama Srbije kod sebe. Budućnost je direktno vodila Vlada Crne Gore, Sutjesku Brano Mićunović, Zetu Radojica Božović, Milicionar su vodili Vlajko Stojiljković i Rođa Đorđević, uz Arkanov Obilić, Železnik koji je vodio Jusa Bulić, a Zvezdaru Trojke…

Svi su oni bili moćni ljudi, svako na svoj način, i sad se pojavio neki mali Terzić u OFK Beogradu koji hoće nešto da stvori. Ja sam samo gledao da preživi OFK Beograd, da napravim što bolji tim i da ja preživim. Jer su bila nezgodna vremena. Ovo je ogromna bara, gde moraš da naučiš da plivaš, ozbiljno da plivaš sa krokodilima oko sebe…”, rekao je Terzić.
dijaspora.news/NEDELJNIK

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top