All for Joomla All for Webmasters
Sport

ZVEZDA TRAŽI SMENU SLAVIŠE KOKEZE Terzić tvrdi: Oteta nam je dupla kruna po nalogu predsednika FSS!

Fudbalski klub Crvena zvezda posle poraza u finalu Kupa od Partizana na svom stadionu održao je burnu konferenciju za novinare na kojoj je generalni driketor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao da će klub od ponedeljka krenuti u smenu predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze.

“Crvena zvezda od ponedeljka kreće u smenu Kokeze sa čela FSS, jer dok je on tu, Zvezda nema čemu da se nada što se tiče rezultata. Ono što smo tiho govorili u prethodnom periodu, sada se sve obistinilo. Pokradeni smo, ali Crvena zvezda ima kapacitet da se izbori sa svim problemima”, rekao je Terzić novinarima na stadionu “Rajko Mitić”.

“Nije nam Slaviša Kokeza samo kriv za večerašnje otimanje Kupa, ali i šampionsku titulu koju smo zaslužili na terenu, već i za otimanje licence pre tri godine zbog direktonog obračuna s legendom kluba Draganom Džajićem”, dodao je on.

Crvena zvezda poražena je danas u finalu Kupa Srbije sa 0:1 od Partizana, koji je tako osvojio duplu krunu, pošto je pre nedelju dana trijumfovao u Super ligi Srbije.

“Čestitam svim akterima na izvanrednoj utakmici, odavno nije bio ovako kvalitetan derbi. Nažalost nismo poentirali, ali to je nemoguće kada imate Slavišu Kokezu naspram sebe, koji daje instrukcije sudijama. Kako drugačije da objasnite da najbolji naš sudija, Milorad Mažić pravi onakve greške. Nisu svirana dva penala, prvi nad Boaćijem, a potom i nad Milićem kada je Milenković igrao rukom, ali ne samo ta dva penala, već i brojni sitni faulovi. Slaviša Kokeza vec duže vreme radi protiv Crvene zvezde zbog svojih ličnih interesa i sujete. Stavio je Partizan pod svoju kontrolu, a hoće i Zvezdu, ali mu to nećemo dozvoliti”, rekao je Terzić.

On je kazao da je posebno ponosan na igrače i trenera Boška Đurovskog, koji su “pokazali da su najbolji tim u zemlji”, ali i ponovio da je Zvezda pored osvajanja Kupa, zaslužila da osvoji i prvenstvo Srbije.

“Zvezda je na terenu izgubila titulu zbog te glupe podele bodova. Toliko je to glupava odluka i to se od ove godine ukida. Imali smo tri boda prednosti pred derbi na Marakani i tada smo rekli da je Zvezdi ukradena titula. Nismo toliko bolji da igramo protiv 12 protivnika. Nismo baš toliko bolji od Partizana. Danas Mažić nije sudio utakmicu, on ju je vodio i odveo do pobede Partizana. Videli ste kako je Mažić sudio preventivne faulove nad golmanom Partizana, ali u ligaškom derbiju na našem stadionu Danilo Grujić nije svirao faul Tavambe nad Manojlovićem. Mi smo pojeli Partizan, oni su se branili kao nižerazredni klub koji dođe i postavi autobus. To je eto Partizan”, rekao je Terzić.

On je kazao da Slaviši Kokezi ni po čemu ne pripada mesto predsednika FSS.

“Ne pripada mu pozicija predsednika FSS, ni po bekgraundu, ni po čemu. Zlupotrebio je mnogo stvari da dođe na tu poziciju, na moju žalost i ja sam bio jedan od tih koji su mu trasirali put. Priznajem svoju grešku. On je neprijatelj broj jedan”, kazao je Terzić.

On je kazao da je Zvezda za prethodne dve godine “prepolovila dug”, kao i da će to biti predstavljeno na Skupštini posle izbora u klubu.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik kluba Svetozar Mijailović i članovi UO Slobodan Babić i Božidar Cerović, kao i trener Boško Đurovski koji je vrlo emotivno podneo poraz od Partizana.

“Hteo bih da čestitam našim igračima na izvanrednoj igri tokom 90 minuta, ali nažalost, kako je Terzić i rekao, ne može se igrati protiv 12 igrača. I ja sam došao u Zvezdu davne 76 i mene su učili i Milovan Đorić i Ostojić i Milićević i Stanković i Kostić i Šekularac i svi ostali treneri i svi ostali ljudi u klubu da igramo i pobeđujemo, a Zvezda mora da igra i pobeđuje”, rekao je Đurovski povišenim tonom.

On je dodao da niko u klubu nije naučen da igra protiv 12 igrača.

“Nismo naučili da igramo protiv 12 igrača, ali kad se ovako spremimo i uđemo maksimalno, kako bi Zvezda trebalo da uđe, i kada vam sudija, meni je žao što moram da kaže, kada vas pokrade, uništi samopouzdanje, tako što ne svira penal, pa i par faulova pre toga, ne znam dokle ćemo dogurati ovako. Moje je da radim i da ćutim, ali ima momenata kada mora nešto da se kaže. Ponosan sam na ono što smo uradili”, dodao je Đurovski.

Terzić je na pitanje novinara da li će Đurovski ostati trener i naredne sezone rekao da je to njegov predlog, ali da če konačnu odluku doneti Upravni odbor.

 

(Dijaspora.news/kurir.sport)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top