All for Joomla All for Webmasters
Magazin

Znate li da je Hitler je zamalo umro od KOKAINA?!

Kontroverzna knjiga nemačkog autora tvrdi da je nacistički vođa Adolf Hitler skoro umro od predoziranja kokainom tokom poslednjih godina Drugog svetskog rata.

Pisac Norman Oler tvrdi da je naci lider skoro prestao da diše kad je primio inekciju kokaina kroz svoj nos u septemrbu 1944. godine.

Knjiga “Blitzed: Drugs in the Third Reich” će biti izadata u mekom povezu ovog meseca. U njoj se tvrdi da je Hitler pretrpeo pucanje bubne opne nakon neuspešnog pokušaja da ga likvidiraju u Vučjoj jazbina u Berghofu, nacističkom vojnom sedištu i diktatorovoj rezidenciji.

Kako bi zaustavio bolove koje je imao, on je angažovao doktora Teodora Morela, koji mu je davao inekcije kokaina – uprkos tome što su nacisti javno osudili korišćenje kokaina kao leka i postojalo je rašireno mišljenje da je on trezvenjak.

Na jednom receptu, koji je ispisao Morelov pomoćnik, piše da je Hitler dobio 50 doza između jula i septembra.

Ali nakon što je nastala opasnost da diktator postane zavisnik, i da to utiče na njegovo ponašanje i donošenje odluka, 01. oktobra 1944. doktor Marel je odbio da mu da dozu, dok ne ode na kompletan lekarski pregled.

Tokom pregleda Hitler je navodno rekao:

“Pogledajte ponovo u moj nos i dajte mi kokain kako bih se oslobodio pritiska u mojoj glavi. Imam pametnija posla danas da radim”.

Doza koju je tada primio je bila toliko jaka da je Hitler skoro izgubio svest i moglo je da dođe do respiratornog zastoja.

U odlomku knjige koje je objavio “Vice News”, Oler je napisao da je to istina i da to znači “da je samoproglašeni uzdržani diktator skoro umro od predoziranja”.

Olerova knjiga je objavljena prošle godine, i pobrala je gomile negativnih kritika od strane istoričara, navodeći da je besmislena i da je centralna tvrdnja u knjizi da su nacisti drogirali nemački narod preterana.

Profesor Ričard Evans sa Kembridža je rekao da tvrdnje u knjizi onda podrazumevaju da nemački narod nije kriv za zločine koje su nacisti napravili. On je odbio navode da je Hitler bio euforičan zbog droge i da ga je to navelo da ne sluša svoje generale i njihove taktike kad se rat okrenuo protiv njega, piše Independet.

Profesor Evans takođe odbija ideju da se euforija kod Hitlera stvorila zbog droga, i da je time zapravo bio podstaknut genocid koji je vodio ka masovnom istrebljenju Jevreja i drugih ranjivih manjina.

Autor knjige, Oler, je naveo da nisu droge “oslobodile” Hitlera i zaključio je da je nacistički lider bio “sve samo ne normalan”.

Profesor Nikolas Vašman sa Birbek koledža je za “Financial Times” rekao da nije istina da je nemačka javnost imala tako lak pristup drogama.

Međutim, jedan od najvećih stručnjaka za period Trećeg rajha, profesor ser Ijan Keršov, je istakao da je knjiga “ozbiljno akademsko delo”.

dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top