All for Joomla All for Webmasters
Politika

ŽIVEO U STRAĆARI, PA DOŠAO NA VLAST I SKUĆIO SE U VILI OD 1.000 KVADRATA: Bivši šef Grocke, optužen da je ZAPALIO KUĆU novinara, enormno se obogatio!

Simonović kao kontrolor kola u „Železnicama“ živeo je u 50 kvadrata, a posle šest godina na funkciji dogurao je do vile. Sazidao kućerde tašti i ćerki, sebe častio vilom na Srebrnom jezeru.

Dragoljub Simonović, donedavno predsednik opštine Grocka, pre dolaska na vlast živeo je u kući od oko 50 kvadrata, a danas, posle šest godina na funkciji, u vili od oko 1.000 kvadrata.

Simonović, koji je vodio Grocku od 2012. do 2018, ima bogatstvo koje se meri milionima evra – kuće, vila na Srebrnom jezeru, privatna marina, stan u centru Beograda. Sve ovo tvrdi novinar Žig infa Milan Jovanović, koji je sa još 52 ljudi poslao dopis nadležnima da ispitaju odakle ovom funkcioneru pozamašna imovina.

Nema šta nema

– Ukupno imanje koje je Simonović posedovao dok je bio kontrolor kola u JP „Železnice Srbije“ sa srednjom školom za mašinskog konstruktora jeste kuća od 50 m2 i nešto okućnice, a nakon ulaska u politiku on počinje vrtoglavo da se bogati – piše u dopisu nadležnima, kao i:

– Za samo šest godina vladanja Simonovićevo bogatstvo dobija ekstremne razmere. Proširio je kuću na oko 1.000 kvadrata; sagradio ćerki novu kuću sa dve garaže; u Maloj Ivanči sagradio tašti kuću sa tri garaže, postavio skupocenu ogradu od kovanog gvožđa, dvorište popločao kamenom; sagradio vilu na Srebrnom jezeru od oko 500 kvadrata; izgradio sopstvenu marinu za jahtu; došao u posed parcele PKB Voćarske plantaže koju izdaje u zakup EKO Grocka; došao u posed stana (vodi se na ćerku) u Ulici kneginje Zorke br. 11…

Jovanović u razgovoru za Kurir kaže da su pomenuti dopis poslali svim institucijama – pitali su kako je moguće da za šest godina stekne imovinu koja vredi milione evra.

– I on sam (Simonović) hvali se po Vrčinu da je on svoje čukununuče obezbedio i da ga je baš briga ako ga uhapse. Simonović je živeo u straćari, a sad u vili od 1.000 kvadrata. Ima dva vojna džipa koja je kupio za lov – dodaje novinar portala Žig info.

Tužba za duševnu bol

Odgovor na pitanja nisu dobili, ali tužbu od Simonovića jesu.

 

Razotkrio lokalnog Å¡erifa... Milan JovanovićRAZOTKRIO LOKALNOG ŠERIFA… MILAN JOVANOVIĆFOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

– O svom tom Simonovićevom bogatstvu mi smo godinama pisali, sad smo samo sve sakupili na jedno mesto i prosledili nadležnima. Simonović nas je zbog toga tužio, mene i kolegu, a kako je on došao do tih papira, ne znam. Zbog te naše peticije on je do sada podnosio dve krivične prijave, obe su odbijene, i sad ide na parnicu, tužio nas je za duševnu bol – kaže Jovanović.

Inače, Simonović je razrešen funkcije u vreme dok je bio u pritvoru zbog sumnje da je naredio da se upravo novinaru Milanu Jovanoviću zapali kuća zbog kritičkih tekstova koje je pisao o njemu.

Prpa, bato

SIMONOVIĆ ĆUTI

Na Simonovićev broj telefona javio se, navodno, njegov generalni sekretar i poručio da će preneti poruku u vezi sa čim zovemo. Do zaključenja broja Simonović se nije javio.

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto: Marina Lopičić, Filip Plavčić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top