All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Zet otkrio da li će studentkinja koja je bila nestala tužiti ljude koji je vređaju po društvenim mrežama!

Koliko je važno da se u ovakvim slučajevima svi suzdrže od uvreda, osuda, pretnji, pa čak i uspostavljanja dijagnoza

O Jeleni Lazarević (26), studentkinji Ekonomskog fakulteta u Beogradu rodom iz Prijepolja znamo sledeće: da je nestala 2. juna. Da je pronađena tri dana kasnije. Da je u vreme kada su je svi aktivno tražili besciljno lutala gradom, posle čega je pregledana od strane psihologa i stručnjaka u Klinici za psihijatrijske bolesti “Lazi Lazarević”. Odatle je porodici Lazarević savetovano da je ne pitaju ništa u vezi sa njenim odsustvom.

Takođe nam je poznato i to da se neće vraćati u kafić u kome je radila, a na čijoj adresi je viđena poslednji put pre nestanka – za koji još niko ne može da pretpostavi čime je motivisan.

Još znamo i to da je zbog svega nabrojanog javnost ostala znatiželjna, ali i ponovo spremna da nekog svojim negativnim komentarima izvgne linču.

– Jelena je dobro! Ne čita tekstove o sebi, a još manje uvrede i sulude konstatacije iznete na njen račun. Sve su to nebuloze koje nemaju veze s mozgom. Ne planiramo da bilo koga tužimo, samo čekamo da se sve ovo što pre završi! – rekao je danas za Telegraf.rs njen zet Darko Mirković, koji je vest o nestanku suprugine sestre prvi i postavio na društvene mreže.

Koliko je važno da se u ovakvim slučajevima svi suzdrže od uvreda, osuda, pretnji, pa čak i uspostavljanja dijagnoza, za Telegraf je naglasila psihijatar Slavica Đukić Dejanović.

– Takav odnos javnosti prema njoj može da dovede do stigmatizovanja devojke, što ne bi bilo korektno. Njena privatna stvar je šta je radila i gde je bila, i samo ona ima pravo da nas o tome obavesti kada i ako bude želela – rekla je Đukić Dejanović.

Psiholog Aleksandar Šibul razlog za preteranu reakciju javnosti vidi u tome da su ljudi generalno nezadovoljni i da svoje nezadovoljstvo projektuju na ovaj način.

– Negativno budi negativno! Takva vest u čitaocu budi nelagodnost, a on, iako ne zna o čemu se zaista radi, onda ima potrebu da zluradim komentarom iskaže svoje lično nezadovoljstvo. Tako zapravo više govori o sebi, svom duhovnom i duševnom stanju, nego o osobi koja je predmet priče. Moj savet Jeleni je da bude svesna da to nema veze sa njom i da nastavi da kontinuirano odlazi kod psihologa – zaključio je Šibul.

On je još naglasio da devojka ima 26 godina, te je dovoljno stara da radi i bude šta hoće.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top