All for Joomla All for Webmasters
Srbija

ŽENA PROFESORA PRETRESALA TORBE STUDENTIMA Dekan fakulteta podneo ostavku nakon skandala (VIDEO)

Snimak na kome se vidi supruga profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Marka Pavlovića kako komunicira sa studentima pojavio se u javnosti, nakon čega je i dekan ovog fakulteta podneo ostavku.

Na snimcima, koji su se pojavili u javnosti, vidi se Nadežda Pavlović, supruga profesora srpske pravne istorije, koja inače nije zaposlena na fakultetu, kako prisustvuje ispitu i komunicira sa asistentkinjom i studentima.

Pavlović je navodno vikala na studente, pa čak i pretresala torbu jednoj studentkinji.

Zbog problema sa vidom, koji profesor Pavlović ima, pre tri godine uvažena je njegova molba da supruga dolazi sa njim na posao i bude mu tehnička podrška. Međutim, pojedini studenti tvrde da je ona više puta bila neprijatna prema njima.

Skandal_Pravni_KG_vesti_blic_unsafe

Studenti sa kojima smo razgovarali, kažu da ne treba ona da radi posao asistenata, da pretresa studentima torbe, da usmerava tok ispita, priča sa asistentima, i vadi pitanja.

– Postoje snimci na kojima se vidi kako ona kritikuje asistente. Prosto, to je nešto što je u opisu asistenta ili profesora, a tehnička podrška zna se šta je, da dovede profesora na ispit i sedi sa njim – kaže za „Blic“ jedan od studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Dekan: Ostavku sam podneo iz ličnih razloga

Dragan Vujisić, dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu koji je nakon snimaka podneo ostavku, u razgovoru za „Blic“, rekao je da je ona isključivo lične prirode, dok studenti veruju da iza nje stoji ovaj skandal.

Dekan Dragan VujisićFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Dekan Dragan Vujisić

– Ostavku sam podneo nakon godinu i po dana provedenih na mestu dekana Pravnog fakulteta. Postoje rezultati, i imajući u vidu da sam postigao svoj maksimum u vođenju fakultetu, odlučio sam da tu funkciju prepustim drugima. Inače, nikada nisam dobio nijedan prigovor na rad profesora Pavlovića, i zato nismo ni mogli da reagujemo. Pavlović ima rešenje od 2015. godine, u kojem mu je zbog slabovidosti, supruga dodeljena kao tehnička pomoć – kaže Vujisić, napominjući da na svakom predmetu postoje dva ispitivača i da bi uvođenje i trećeg bilo suvišno.

Milena Milojević iz Asocijacije studenata Pravnog fakulteta kaže da se obratili svim nadležnim institucijama da se uvede treći ispitivač na toj katedri, jer je stiglo mnogo prijava na ponašanje Nadežde Pavlović, koja nema nikakvih zakonskih osnova da bude prisutna i da učestuje u nastavi.

– Na to je profesor Marko Pavlović tražio da se zabrani rad naše asocijacije, a usledilo je niz koordinisanih prijava, oduzimanje prostorija, pravni teror nad našom organizacijom. To je brutalno kršenje autonomije Univerziteta i svih zakona ove zemlje. Zašto onda država plaća asistente? Da li je utvrđen stepen invaliditeta profesora Pavlovića? Zašto njegova supruga učestvuje na ispitima, viče na asistente, studente, pretresa torbe. Lično je meni dok sam polagala ispit zabranila da promenim pitanja – kazala je Milojević.

 (dijaspora.news/blic.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top