All for Joomla All for Webmasters
Intervju

ZEMLJAČE, HOĆEŠ SVOJ DNK DA TI DAM?! Kusturica poklopio sarajevskog novinara na pitanju da li je izdao muslimane! (VIDEO)

Režiser Emir Kusturica odgovorio je na sve učestalije komentare koji godinama dolaze iz Sarajeva da je izdajnik bošnjačkog naroda
Kusturica je svima koji tako misle poručio da su “istorijske neznalice”.

Kada je novinar sarajevskog N1 istakao da se mnogima ne sviđa stav Emira Kusturice i upitao ga šta on misli o optužbama da je on zapravo izdajnik bošnjačkog naroda, reditelj je drsko odgovorio.

– Mi smo počeli ovaj razgovor ljudski, a ti ga završio sa pričom o izdaji – istakao je Emir Kusturica između ostalog u snimku intervjua čiji su se delovi pojavili na Jutjubu.

Ipak, u cilju da dobije odgovor na postavljeno pitanje, novinar je “spustio loptu”.

– Ja ne završavam ništa, pitam vas to samo zbog publike kojoj je možda samo taj deo važan – dodao je novinar. Ipak, Kusturica je nastavio u istom tempu.

 Čoveče božiji, izdaja čega? Hoćeš da ti svoj DNK dam? DNK govori da mi je porodica došla 1800. godine iz Istočne Evrope, a u svojoj krvi imam 12 posto keltske, 6 posto pirinejske i 80 posto baklanske. Prema tome, izdaja može biti zločin koji ne zastarjeva za one koji pripadaju jednom korpus – rekao je Kusturica u razgovoru za sarajevski N1 i dodao:

Kusturica je izgubio živce za vreme intervjua
Kusturica je izgubio živce za vreme intervjuaFOTO: PRINTSCREEN

– Ja nemam nikakav problem sa muslimanima, već sa ideologijom koju je nametnuo Alija Izetbegović kao prototip te ideje zavađanja južnoslovenskih naroda, koju je Napoleon započeo, koji se uspješno obavlja danas, gdje se favorizuje albanski narod, koji jeste faktor destabilizacije od Napoleona do danas.

Novinar je pokušao da ga prekine, ali je Kusturica zatim dobacio: “Sačekaj zemljače…” i nastavio:

 Iz rodnog Sarajeva Kusturica sam iselio 1989. i od tada se nisam vraćao osim nekoliko puta što sam dolazio – istakao je reditelj.

Na pitanje o tome da li planira da se vrati u Sarajevo, rekao je da mu ne odgovara vladajuća klima neprijateljstva prema Republici Srpskoj, koja je nastala iz “vezivnog tkiva ljubavi prema mržnji”.

Na pitanje kakvo mišljenje ima o predseniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, Kusturica odgovara:

– Mislim sve najbolje, zato što Republika Srpska predstavlja zalog u kojem ce kultura opstati. A sve kulture koje postoje treba čuvati, zato što ona male narode štite od brzog propadanja.

dijaspora.news/N1

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top