All for Joomla All for Webmasters
Nemačka

Zašto Nemci više vole keš, nego online plaćanje?

Više od polovine Nemaca, njih 59 odsto koristi internet bankarstvo što je iznad evropskog proseka, ali i dalje ispod proseka Francuske, Belgije, Velike Britanije i Holandije.

Prema prošlogodišnjem međunarodnom ING istraživanju o korišćenju mobilnih uređaja, ispred Nemačke su i SAD i Australija.

Nemačke banke su spremno i brzo prihvatile tehnološka rešenja u pružanju usluga u oblsti finansija. Ali, nemački građani su nešto oprezniji u odnosu na stanovnike drugih EU država, kada je u pitanju prihvatanje mogućnosti mobilnog bankarstva i plaćanja putem interneta.

Razlog leži u tradicionalnoj privrženosti gotovini, zbog čega u ovoj zemlji samo 11 odsto vlasnika „pametnih“ telefona koristi aplikacije za plaćanje preko interneta. Svetski lider u online bankarstvu je Kina sa 79,4 korisnina online bankarstva.

U Nemačkoj stanovnici imaju širok sprektar mogućnosti za mobilne transakcije novca, i to preko:

Nacionalne nemačke banke: Deutcshe Bank, Commerzbank i Volkswagen bank
Najnovije online banke: N26, Fidor Bank i solarisBank
bunq
Internacionalne kompanije kao što su: Apple, Google i PayPal, koje nude usluge mobilnog plaćanja i mogućnost pohranjivanja novca u digitalnom obliku.
Uz to, online bankarstvo u ovoj zemlji funkcioniše veoma jednostavno. Potrebno je da preuzmete aplikaciju banke na svoj mobilni i možete da podesite svoj nalog za nekoliko minuta. Dokumentacija može da se pošalje online a provera identiteta se vrši preko video poziva.

Šta je potrebno da otvorite bankovni račun?

Pojedine banke zahtevaju da lično u poslovnici otvorite račun dok druge nude i opciju online otvaranja. Da biste otvorili račun, prvenstveno je potrebno da budete nemački građanin sa boravišnom dozvolom, potrebno je da priložite pasoš na uvid, dokaz o registracii ali i dokaz o radnom odnosu ili da ste student u Nemačkoj.

 

Dijaspora.news/Nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top