All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ZARAĐIVALI SU OD SVIRANJA U KNEZU, A SAD SU POSTALI SVETSKI PRVACI: Evo gde su danas Pilerovi!

Danijel, Darko i Sandra Piler osvojili su region kada su 2009. godine pobedili u šou Ja imam talenat. Osvojili su 100.000 evra, sve iskoristili za obrazovanje i evo gde su danas!

Proteklog vikenda je u Francuskoj održano muzičko takmičenje “67 Trophee Mondial” na kome su učestvovali muzičari iz čitavog sveta.

U kategoriji World Musik braća Danijel (harmonika) i Darko (violina) iz Beča su osvojili prvo mesto svirajući Secret Garden, ruske kompozicije, popularne melodije i par klasičnih kompozicija. Veoma su srećni zbog osvojenog trofeja i kažu da im je on veliki vetar u leđa za dalja takmičenja.

Stariji Danijel na bečkom konzervatorijumu studira harmoniku u klasi mr Jovice Đorđevića, a mlađi Darko violinu na Ričarg Vagner konzervatorijumu u klasi profesora Evgenija Čevkenova. Obojicu ovog meseca očekuje diplomski ispit, a spremaju se i za prvi solistički koncert u Srbiji koji će se održati početkom januara sledeće godine.

Od uličnih svirača do svetskih prvaka

Pilerovi su široj javnosti postali poznati 2009. godine kao pobednici prvog srpskog serijala “Ja imam talenat”. Zahvaljujući trijumfu u ovoj emisiji za njih je saznala cela Srbija.

Nagradu od 100.000 evra su iskoristili da sebi obezbede dalje školovanje u Beču. Uz Danijela i Darka od samog početka muzičke karijere bila je njihova mlađa sestra Sandra, koja svira violinu.

Danijel, Darko i Sandra Piler su rođeni u Beču, a zatim su se preselili u Beograd. Muzikom se bave od malih nogu, a u Srbiji su završili i muzičku školu. Kao mali su za život zarađivali svirajući u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu , gde su privlačili pažnju prolaznika svojim sviračkim umećem.

 

(dijaspora.news/Kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top