All for Joomla All for Webmasters
hronika

“ZAR DVA DEČJA ŽIVOTA TAKO MALO VREDE?” Aleksandar je gledao kako mu tela sinova izvlače iz Srebrnog jezera, a sada je stigao NOVI UDARAC

Presuda Apelacionog suda u Kragujevcu je bruka i sramota za državu i sud, jer se slučaj povodom pogibije moja dva sina odugovlačio skoro tri godine kako bi se situacija zataškala.

Ovim rečima počinje ispovest Aleksandar Petrović, otac Nikole (13) i Stefana (14), koji su se utopili na Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine dok su se vraćali sa sportske utakmice.

– Obaveštenje iz suda još nisam dobio, ali sam saznao putem medija i društvenih mreža da su ionako male kazne, koje su nezamislive za dva izgubljena dečja života, dodatno umanjene. Ne razumem da dva deteta toliko malo vrede u ovoj zemlji. Uz to smo pretrpeli pravo maltretiranje jer je 15 dece i isto toliko roditelja dva puta moralo da ide na sud i da svedoči. Nisam zadovoljan, i sigurno ću sa advokatom da se žalim i da idem dalje u borbu za pravedne kazne, rekao je Aleksandar Petrović.

Dok je čekao da ronioci izvuku njegove sinove, otac - koji je bio na obali - hteo da naudi sebi

FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA   

Dok je čekao da ronioci izvuku njegove sinove, otac – koji je bio na obali – hteo da naudi sebi

Nakon žalbe na presudu suda u velikom Gradištu, Apelacioni sud u Kragujevcu je doneo pravosnažnu presudu kojom su direktor OŠ “Karađođe” iz Rače Zoran Jovanović i trener fudbala Miloš Gajić osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora, dok su Nišlije Milanka i Dragan Stanković, koji su izdavali pedaline na Srbernom jezeru, dobili po dve godine zatvora.

Porodica Petrović je kivna na ceo tok suđenja jer sumnja da su bili izloženi manipulacijama i različitim izjavama aktera. Nakon nesreće neko je pričao da su trener i direktor sedeli u kafiću dok su deca vozila pedaline, drugi da su bili na nasipu, a treći da su bili na obali.

Osuđen: Zoran Jovanović, direktor OŠ

FOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA       

Osuđen: Zoran Jovanović, direktor OŠ “Karađorđe” iz Rače

Očajni otac Aleksandar Petrović je nakon nesreće ispričao za “Blic” da se sa svojim starijim sinom Stefanom čuo poslednji put tog kobnog dana u 11.30. Rekao mu je da su završili utakmicu, i da su ih nastavnici doveli da svrate na Srebrno jezero da se osveže.

Aleksandar Petrović bio je na obali Srebrnog jezera kada su izvučena tela njegovih sinova

FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA   

Aleksandar Petrović bio je na obali Srebrnog jezera kada su izvučena tela njegovih sinova

– Otišao sam u selo da radim na njivi, i posle dva sata mi je stigla poruka sa nepoznatog broja da se javim i kada sam pozvao rečeno mi je da su mi sinovi nestali. U kratkim crtama mi je objašnjeno da su iznajmili pedalinu, da su pali u vodu i da su se verovatno podavili. Odsekle su mi se noge i pozvao sam pomoć da me prevezu tamo. Već u 15.30 sam bio tamo. Nikolu su izvadili iz vode u 14.14, a Stefana u 16.30. Čuvala su me tri policajca kako ne bih u tom očaju naudio sebi. Kada su mi dali da priđem obali, doživeo sam najteži trenutak u svom životu. Klekao sam i poljubio poslednji put svoja dva sina – pričao je kroz suze Aleksandar.

Petrovićima iz sela Trska kod Rače je tako, u trenu, zbog nemara ljudi koji su trebali da brinu o deci, ostala samo kći Sara, inače Nikolina sestra bliznakinja.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top