All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Za Rome ulaz ZABRANJEN: Došao je iz Nemačke u zavičaj, a tamo su vratili njegovu porodicu iz akva parka. Pitanje sina ga je dotuklo (VIDEO)

On kaže da razume čoveka koji im nije dozvolio da uđu u akva park, jer je sigurno dobio takvo naređenje, a on je samo obavljao svoj posao

– Nisam imao reči kojima bih mogao da objasnim mojoj deci zašto nas nisu pustili u akva park Salida u Prilepu, samo zato što smo Romi i što imamo tamniju kožu – požalio se portalu civilmedia.mk, Šefki Kamberovski, Rom rođen u Bitolju u Makedoniji, koji sa porodicom 30 godina živi u Nemačkoj.

Kamberovski kaže da je došao na odmor u svoj rodni kraj da bi pokazao svojoj deci odakle potiče. Međutim, umesto odmora, lepih i prijatnih sećanja, on je razočaran diskriminatorskim odnosom prema njima od strane zaposlenih u akva parku Salida, spakovao stvari i sa suprugom i njihovo dvoje dece od 9 i 12 godina, vratio se nazad u Nemačku.

– “Za vašu veru ovde nema ulaska!” Tako mi se obratio čovek iz obezbeđenja akva parka. Najteže mi je bilo kada me je posle, sin u autu pitao – tata, kakva je razlika između belog i crnog čoveka? Nisam znao šta da mu kažem. Dva dana su deca bila veoma razočarana, zatim smo seli i sa suprugom smo im, na njima blizak način, objasnili zašto ima podela među ljudima. U Nemačkoj se nikada nismo našli u situaciji da im objašnjavamo takve stvari. Moja deca se druže sa 170 nacionalnosti iz celog sveta, i njima je potpuno svejedno da li je beo, crn, žut, da li je musliman, hrišćanin, Jevrej ili Turčin, Rus ili Kinez… – veli Šefki Kamberovski, nemački državljanin.

Uprkos neprijatnosti koju su doživeli u Prilepu, on kaže da razume čoveka koji im nije dozvolio da uđu u akva park, jer je sigurno dobio takvo naređenje, a on je samo obavljao svoj posao.

– Iako smo daleko od kulturnih vrednosti Evrope, uvek ću dolaziti u Bitolj, moj rodni kraj, nadajući se da ubuduće neće biti diskriminacije prema nama – kaže Kamberovski.

Civil medija je razgovarao i sa menadžerom akva parka Salida, izvesnim Aleksandrom. On im je rekao da do sada nisu imalni nikakvih primebdi.

– To su čiste gluposti i spekulacije. Vrata su otvorena svima koji dolaze u akva park – kratko je izjavio menadžer.

Pogledajte video:

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top