All for Joomla All for Webmasters
SAD

YEBIGA RAKIJA se prodaje u Kaliforniji, američki muzičar je uvozi iz okoline Kraljeva

Američki muzičar i producent Bili Guld (56), osnivač i bas gitarista grupe Faith No More, više puta je pokazao da obožava Srbiju i Beograd.

Guld je toliko je opčinjen našom zemljom, da je nedavno pokrenuo sopstveni brend rakije šljivovice “Yebiga”, koja se uvozi iz Srbije, a prozvodi u okolini Kraljeva.

Trenutno je distribucija šljivovice u Americi moguća samo na teritoriji Kalifornije, ali se Guld nada da će uskoro moći da se nabavi u čitavoj zemlji.

– Balkan je svuda – poručuje Bili Guld, koji uz rakiju mnogo voli i grupu “Dubioza kolektiv”, čiju majicu često nosi.

Za početak Guld distribuira samo ukusnu srpsku šljivovicu, a najavljuje da će vrlo brzo uvesti još nekoliko vrsta voćnih rakija.

Rokeri iz San Franciska bili su jedan od malobrojnih bendova koji je Srbiji pružio podršku tokom NATO agresije 1999. U Srbiju su, konačno, zvanično došli 2010, na EXIT, a koncert u Beogradu odsvirali su 2012. na Ušću.

Da podsetimo, pre dolaska u Beograd su na Facebooku ćilirilicom su napisali: “Srbijo, donosimo buku, možete doneti rakiju!” i postavili fotku dva čoveka kako sede pored kazana.

Bili Guld je tada za medije rekao je da je bend pokušavao da dođe u Beograd već pune dve decenije.

– Beograd je ne samo jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu, već i mesto na kojem sam prisustvovao mnogim koncertima, pa znam koliko je vaša publika sjajna i kakva je energija na svirkama. Velika nam je čast i zadovoljstvo što konačno dolazimo u vašu prestonicu da razvalimo Ušće svojom muzikom – istakao je tada Guld.

 

Dijaspora.news/Headliner

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top