All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

“VUKLA ME OD PERASTA DO BAJOVE KULE” Crnogorac iz Bokokotorskog zaliva izvukao NEMAN OD DVA METRA

Dugogodišnji sportski ribolovac iz Kamenara i član Kluba sportskih ribolovaca u Đenovićima, Mirko Mandić, juče popodne vratio se s mora sa najvećim ulovom – tunom, kapitalcem od 72 kg, dugim 1,9 m.

Tunu je kako kaže “udario” podno Perasta, na oko 30 m dubine, međutim žilava borba vodila se skoro čitav sat, prenosi portal Radio Jadran.

– Lovio sam tzv. tehnikom spininga. “Udario” sam je štapom kod Perasta, ali me je “vukla” sve do Orahovca, Dražinog vrta ili Bajove kule…tu negde. Uglavnom, na sredini zaliva sam je savladao. Pratio sam je, držao u nateg dok nije izgubila snagu. Zatim mi je pukao štap i morao sam da je podignem. Tada je već bila pala i u mulj, a uz to i najlon joj se zamotao oko repa – priča o ovoj ribarskoj avanturi Mirko.

Na barci je bio sam i praktično je sam izvukao, kako kaže “još jednog čoveka” iz vode, budući da su on i tuna približne i visine i težine.

Mirko Mandić i njegova lovina

Mirko Mandić i njegova lovina

FOTO: RADIO JADRAN / PRIVATNA ARHIVA

Posledica “poduhvata” danas je i “slatka” upala mišića, dodaje Mandić uz osmeh.

Tuna u zalivu Boke tokom zime nije retkost, jer dosta njih u toplijem moru “prezimi”. Ribari primjećuju da su ušle u zaliv početkom decembra, a najviše ih je bilo oko Ljute. Nakon nekoliko burovitih dana, nastanile su se ispod Perasta, prenosi portal Radio Jadran.

– Vide se one, jer “skaču” i onda “privlače” galebove”- dodaje Mirko.

Iako je sportski ribolovac, tunu je već “udomio” u jedan od novskih restorana. Naš sagovornik navodi i da je u decembru zamalo uhvatio još jednu, međutim, uspela je da se otrgne, tako da je ovo bio prvi veći ulov ujedno u ovoj godini.

Mandić se sportskim ribolovom bavi oko 4 decenije, a najviše lovi palamide. Ova tuna bila je prva i najveća riba koju je do sada ulovio.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top