All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

VUK (14) JE TRI GODINE U KOMI: Mali heroj REAGUJE na glasove i RASTE

Vuk Erceg (14) je pre tri i po godine pao u provaliju u tašmajdanskom parku, od tada se nalazi u komi, ali ono što je najbitnije je da nema nikakve posledice, kakve obično imaju osobe koje se dugo nalaze u komi. Štaviše, Vuk reaguje na glas svojih najbližih i – raste!

Potpukovnici neurohirurg dr Milenko Savić i plastični hirurg dr Boban Đorđević su u emisiji “150 minuta” na televiziji Prva objasnili intervenciju koju su izveli pre nekoliko dana nad Vukom.

Sa hirurške strane napravili smo prostor za oporavak četrnaestogodišnjeg Vuka. Posle tri i po godine uklonili smo nešto što je bila posledica primarne povrede kada je dečak pao na Tašmajdanu. Infekcija koja je nastala pre nekoliko nedelja ugrožavala mu je život. Operacija je uspela iako smo taj zahvat u ovim okolnostima izveli prvi put u svojim karijerama – rekli su oni.

Dr Savić je kazao da je dečak pretrpeo prelom kostiju baze lobanje.

Povezanost sinusa i nosa sa lobanjskom šupljinom bila je ugrožena. Infekcija koja je nastala bila je tiha i razvijala se s vremenom, da bi kroz gnoj izbila na površinu. Zbog toga je operacija bila neophodna, ali se čekalo da Vuk bude stabilan. Ipak, imali smo pritiske drugih kolega da se operacija ne obavi, iz nama nepoznatih razloga.

operacija

Kako kaže dr Đorđević, nad detetom u komi ovaj zahtev izveden je prvi put, a u njemu su učestvovali anestezioloizi iz Tiršove, gde Vuk boravi od nesreće.

Vukove vitalne funkcije su u redu. On reaguje na glas vojihi bližnjih i što je najvažnije, on raste. Ljubav roditelja i njihova predanost i te kako utiču na dečakov oporavak. On nema rane od ležanja, deformitet, niti bilo kakve druge probleme s kojima se suočavaju osobe u komi. Vuk izgleda kao da je juče zaspao – rekao je dr Đorđević.

Inače, sledeći korak u Vukovom lečenju biće odvikavanje sa aspiratora, u saglasnosti sa Ministartvo zdravlja, a takoće će rehabilitaciju nastaviti u inostranstvu, po preporuci lekara koji leče Mihaela Šumahera.

Vukovi roditelji imaju želju da osnuju organizaciju u cilju podrške drugim roditeljima dece koja spavaju dubokim snom kao i njihov jedinac. Osnovni moto ljudi jeste da “nijedna bitka nije izgubljena dok srce bije”.

Dečaku pružaju podršku momci iz grube “Beogradski sindikat” koji su ga upoznali pre nesreće, i sada isčekuju da se probudi kako bi im se pridružio na bini, a grupa “Neverne bebe” su za njega napisale pesmu “Priča o nama”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top