All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

VREME JE DA ODLEŽI KAZNU: Izdata poternica za prinudno dovođenje Svetozara Markovića

Marović po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici mora da odleži kaznu u trajanju od tri godine i devet meseci

Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas naredbu za prinudno dovođenje za bivšim visokim funckcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem. Naredba je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici u trajanju od tri godine i devet meseci.

“Kazna je imenovanom osuđenom izrečena zbog počinjenih krivičnih dela i to: dva produžena krivična dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 24 i člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela prevara iz člana 244 stav 4 u vezi stava 1 u vezi člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način”, navodi se u saopštenju. Naredba je istog dana dostavljena Centru bezbjednosti Budva, radi izvršenja”, navodi se u saopštenju.

Nekadašnji predsednik državne zajednice SiCG ranije je tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona evra i nagodio se sa tužilaštvom oko kazne i robije. Na osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora, 100.000 evra novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion evra.
Iako je rok za plaćanje novčane kazne istekao, kazna mu još nije uvećana za godinu robije. Iz podgoričkog Višeg suda “Vijestima” su ranije saopštili da će mu novčana kazna biti zamenjena zatvorskom tek kada se uvere da Budvanin ne namerava da plati 100.000 evra u budžet ili da nema novca.

Izvor iz bezbednosnih krugova, ranije je “Vijestima” rekao da Marović novčanu kaznu ne plaća, jer namerava da dobijanjem azila u drugoj državi izbegne sankcije u Crnoj Gori.

(Dijaspora.news/Vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top