All for Joomla All for Webmasters
Magazin

Vojvođanska kobasica za Ginisa: Dugačka više od 2 kilometra i teška 2,5 tone (FOTO)

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.

Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj “Kobasicijadi”, najvećem festivalu kobasice u Srbiji. Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša.

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Za kupovinu kobasice – rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju. Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu “običnih” turijskih kobasica.

Posetioci su ispred štanda “Turijska kobasica” čekali i po pola sata da kupe kobasicu po ceni od 500 dinara za kilogram. Takođe, gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svetu.

Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, belog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna creva.

U Turiji se održava 34. “Turijska kobasicijada”, velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

 

(dijaspora.news//Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top