All for Joomla All for Webmasters
Srbija

(VIDEO) Žena u beloj uniformi u KC Niš tetura se hodnicima, pacijenti sumnjaju da je PIJANA sestra; Direktor: To je higijeničarka

Na snimku koji se pojavio u medijima vidi se žena u beloj uniformi, najverovatnije medicinska sestra, koja pacijenta, sudeći po onome šta govori, pokušava da odvede do laboratorije novog Kliničkog centra u Nišu, ali se u tome ne snalazi.

Tetura se, govori usporeno i nerazumljivo, ispadaju joj papiri i epruvete, a osoba koja je poslala snimak tvrdi i da se osećala na alkohol.

Pijana_med_sestra_nis_vesti_blic_unsafe

U početku snimka, objavljenom na sajtu ” Južne vesti “žena kreće ka izlazu i polazi na vrata koja vode vani, pa onda zaključuje da “sigurno laboratorija nije tamo”, a vraćajući se natrag hodnikom konstatuje “mi ne znamo gde smo”.

Na snimku se vidi i da istoj ženi prilazi još jedna građanka tražeći instrukcije oko pronalaženja određenog odeljenja, ali ih ne dobija.

Građanin koji je poslao snimak za koji sumnja da prikazuje pijanu medicinsku radnicu, zabrinut je za bezbednost pacijenata koji dolaze u Klinički centar, ali i za pouzdanost analiza krvi, s obzirom na to da epruvete završavaju na podu.

Ovaj snimak juče je prosleđen generalnom direktoru Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću koji pak tvrdi da se radi o higijeničarki i da žena otežanije govori i kreće se usled zdravstvenih problema te da je snimak načinjen “tendenciozno”.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović FOTO: K. KAMENOV / RAS SRBIJA
Direktor KC Niš Zoran Radovanović

– Pošto originalni snimak nismo dobili, pregledom sigurnosnih kamera utvrdili smo da se radi o higijeničarki, a ne u medicinskoj sestri i da žena ima zdravstvene tegobe zbog kojih otežanije govori i hoda, što joj ne smeta da obavlja svoj posao. Nije lepo da mladići tetovirani u trenerkama koji prave selfije u KC izvrgavaju ruglu i tumače da je žena pijana a žena ima problem koji je ne sprečava da obavlja svoj posao i pošteno zarađuje svoj dinar. Podsećam da je snimanje u službenim prostorijama zabranjeno – kaže Radovanović.

Na pitanje novinara “Blica” da prokomentariše to što se na snimku vidi kako ženi ispadaju papiri i stvari iz ruku koje bi mogle biti i epruvete, Radovanović je rekao:

-Na snimku se vidi da joj je ispao joj je papir koji su se sagli zajedno da uzmu, dakle ništa nije izgubljeno. Vidi se da joj ispada iz ruku i nešto što liči na epruvetu a može biti i hemijska olovka. Utvrđeno je da nikakva šteta nije načinjena i da nijedan nalaz nije izgubljen niti je bilo koji pacijent bio ugožen.

Na pitanje zašto žena na snimku ima belu uniformu ako je higijeničarka, Radovanović je rekao da radnici kada peru radnu uniforme mogu da obuku bele uniforme.

On je ranije naveo da do sada jeste bilo prijava da su radnici bili pod dejstvom alkohola ili opojnih supstanci, te da ustanova ima proceduru odnosno Pravilnik o pravima, obavezama i odgovornostima zaposlenih u KC.

Po tom pravilniku, nijedan zaposleni ne sme da ostane na radnom mestu ako ima alkohol u krvi. Po prijavi da je neko od zaposlenih možda pijan, sastavlja se komisija koja utvrđuje alkoholisanost radnika.

Radovanović je dostavio i opomenu i rešenje o udaljenju s posla za jednog od zaposlenih koji je više puta bio zatečen pijan, a kaže da je i otkaz konačna mera koja na kraju sledi u ovakvim situacijama, ukoliko se ponavljaju.

Zaposleni KC Niš, ne smeju, prema Pravilniku, uopšte da imaju alkohola u krvi, a ako odbiju testiranje u slučaju kada su prijavljeni, smatra se da jesu i udaljavaju se s posla.

– Ako bilo ko od građana ili pacijenata primeti bilo kog radnika KC Niš da je možda pod dejstvom alkohola ili opijata, odmah da se podnese prijava kako bi se svi oni koji krše propise udaljili sa radnog mesta, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbednosti pacijenata, pratilaca istih ili radnika KC Niš – napisao je ranije Radovanović.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top