All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

VENČANJE ŠEFICE AUSTRIJSKE DIPLOMATIJE KASNILO ZBOG PUTINA: On se pojavio sa OGROMNIM buketom cveća, a zatim i ZAPLESAO s mladom (FOTO)

Specijalni gost Vladimir Putin stigao je na venčanje šefice austrijske diplomatije Korin Knajsl sa 10 minuta zakašnjenja, noseći ogromni buket sa cvećem. A

Organizatori su sačekali sa ceremonijom zbog njega, a on je, osim što je doneo prelep buket sa žutim i belim cvećem za mladu, poveo sa sobom i hor ruskih kozaka kao poklon.

Putin prisustvuje venčanju austrijske ministarke sa njenim izabranikom, milionerom Vojfganom Melingerom kao deo njegove turneje na kojoj će kasnije danas posetiti i Nemačku.

Šefica austrijske diplomatije Karin Knajsl tokom sopstvene svadbe je održala radni sastanak s Putinom.

Pregovori su, kako se navodi, održani bez obzira na to što je Putin doputovao na svadbu kao privatno lice. Događaj obezbeđuju austrijske vlasti.

Putin je ukupno boravio u Austriji 2 sata. Na aerodrom u Grac posle 12 časova sletela su dva aviona ruske države – u jednom su bili članovi hora Kozaka, koje je Putin doveo kao poklon šefici austrijske diplomatije, a u drugom šef ruske države.

Na svadbu u mesto Sulctal, na jugu pokrajine Sstajerska, Putin je doputovao iz Graca u konvoju automobila, u svom vozilu koje ispunjava najviše standarde obezbeđenja.

U vozilu sa Putinom u Sulctal je došla izaslanica ministarke spoljnih poslova Austrije Margot Klestil-Lefler, inače bivša supruga nekadašnjeg predsednika Austrije Tomasa Klestila, sa kojim je šef ruske države negovao dugogodišnje prijateljstvo.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
 Posle nastupa hora Kozaka Putin se oprostio od mladenaca i otputovao ka aerodromu Grac, odakle ide dalje u Nemačku, gde će večeras, u 18 časova imati sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pred polazak iz Sulctala Putin se potpisao na kabriolet VW, kojim će mladenci otputovati na medeni mesec.

Na pozive novinara da im se obrati Putin, koji je delovao veoma opušteno, je na nemačkom jeziku poručio “Do viđenja”.

Putina je, ispred restorana “Čepe”, u kojem je održano venčanje, ispratio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, zajedno s mladencima.

FOTO: AP/ROLAND SCHLAGER

Putinov boravak u Austriji na venčanje ministarke bio je veliki medijski spektakl, koji je propratilo više stotina novinara iz celog sveta.

Poseta Putina, a zbog nje i Austrija, bili su na meti kritike austrijske opozicije, ali i pojedinih poslanika Evropskog parlamenta, kao što je Zeleni Mišel Rejmon, ali vlasti u Ukrajini.

Kritičari su ocenili da je poseta Putina nanela štetu imidžu Austrije u svetu.

 

dijaspora.news//Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top