All for Joomla All for Webmasters
Srbija

VELIKA TRAGEDIJA JOVA BESLAĆA (42): Poginule mu žena i kćerka, a preživeo i stravičan udes u kom je izgubio šestoricu prijatelja

Jovo Beslać (42), koji je jedini preživeo udes kod Kovačice u kom su poginule njegova ćerka Milice (16), fitnes-šampionka, i supruga Tanja (37), kao i bodi-bilderka Branislava Jovanović (48), u mladosti je preživeo je udes u kom su poginula čak šestorica njegovih prijatelja!
Ova nesreća se dogodila u maju 1996. godine na putu Apatin-Svilojevo. Beslać je bio jedan od dvojice preživelih, od njih osmorice, koliko ih je ukupno bilo u automobilu.

– Sećam se, bila je to nezapamćena tragedija. Ukupno je poginulo sedmoro ljudi, šestorica iz automoblia “škoda favorit” i vozač traktora, u čiju neosvetljenu prikolicu su udarili. Bio sam na licu mesta, bilo je jezivo. Tela rasuta po putu, automobil potpuno izgoreo – priča jedan Apatinac.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Jovo je u udesu teško povređen, ali se vremenom oporavio. Nekoliko godina kasnije oženio je Tanju i sa njom dobio dvoje dece, Milicu i četiri godine mlađeg Nenada. Kad im je konačno krenulo malo bolje, dogodila se tragedija u kojoj je Jovo ostao bez svojih mezimica.

Baka saznala preko Fejsbuka strašne vesti

Listala sam profil moje unuke na Fejsbuku, pošto sam bila u Italiji. U jednom trenutku ugledala sam sliku moje Milice uz koju je neko napisao da počiva u miru, kaže Kaća, majka Tanje baka Milice Beslać.

U kući porodice Beslać u Poljskoj ulici u Apatinu juče su bili okupljeni brojni rođaci, prijatelji i komšije, koji su došli da budu uz Jovu i njegovog sina Nenada.

Kao ružan san

Milicu, fitnes šampionku, i Tanju došli su da isprate i najbliži koji su se u trenutku nesreće nalazili u raznim krajevima sveta. Iz Italije je stigla Tanjina majka, a Miličina baka Kaća, iz Like je došao Jovin otac, a očekuje se i dolazak Jovine majke i brata iz Amerike.

– Rođaka me je pozvala telefonom i rekla da se odmah spakujem i dođem kući. Pomislila sam da se nešto dogodilo mojoj majci, koja je stara i bolesna. Kasnije su mi javili da su Tanja i Milica u bolnici. Na telefone se niko nije javljao. Listala sam njihove profile na Fejsbuku tražeći ikakvu informaciju o tome šta se dogodilo. Sve dalje je bilo kao ružan san – u suzama priča baka Kaća.

Jovo Beslać neprestano je u suzama, uz poneki tihi jauk i dalje pita zašto bog njega nije uzeo. Slomljenog ramena, sa modricama na grudima i preko stomaka od sigurnosnog pojasa, jedva se drži na nogama. Noć je proveo u bolnici, na infuziji. Hteli su da ga zadrže, ali nije pristao.

(dijaspora.news/Kurir/J.M.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top