All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Vatrena stihija iz Crne Gore proširila se na Hrvatsku kod Konavala. Na Cetinju aktivna tri veća požara, ugrožene i kuće (FOTO)

Iz Crne Gore vatra se proširila do mesta Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Požar iz Crne Gore proširio se noćas na Hrvatsku, pa su protivpožarne namenski organizovane vazdušne snage hrvatske vojske iz vazduhoplovne baze “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika upućene na lice mesta da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.

Jutros su, kako su preneli hrvatski mediji, angažovani na krajnjem jugu zemlje u mestu Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Ništa bolja situacija nije ni na Cetinju, gde se vatrogasci bore da požare stave pod kontrolu, a u toku dana očekuju i pomoć iz vazduha, javljaju danas podgoričke “Vijesti”.

Cetinjski vatrogasci imali su još jednu neprospavanu noć jer su na području te opštine aktivna tri požara. Najkritičnije je u Lastvi Čevskoj, gde su ugroženi i pojedini objekti, saopštio je za jutarnji program TV Vijesti, Predrag Moštrokol iz cetinjske Službe zaštite.

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana lokalizovani su iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam uviđajnih ekipa i veštaka koji bi trebalo da utvrde uzrok tog najvećeg požara na ovom području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče je lokalizovan požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog raslinja, poljoprivrednih površina, maslinika i voćnjaka.

Ne gori više ni u Dugobabama. Tamo je vatra lokalizovana juče u 12.40 sati, te vatrogasci saniraju ivične delove. Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog raslinja.

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorelo 800 hektara borove šume, niskog raslinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutros primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gde gori trava i nisko rastinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top