All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Udovica hrvatskog branitelja prima njegovu penziju 18 godina, a sve vreme živi sa drugim muškarcem kojem kupuje Audi

Udovica i njen vanbračni suprug, inače ratni veteran, dele zajedničku adresu, njen Audi s njegovim inicijalima na registarskim tablicama, objavljuju romantične fotografije s letovanja i skijanja na Fejsbuku, a imaju i zajedničku ćerku.

Opštinski sud u Zadru  ovih je dana nepravosnažno presudio da udovica branitelja  iz Zadra  koja već 18 godina živi u vanbračnoj vezi s novim muškarcem, dok prima penzija poginulog supruga, ne živi u vanbračnoj zajednici sa spomenutim muškarcem, iako je on i dalje prijavljen na njenoj adresi.

Udovica i njen vanbračni suprug, inače ratni veteran, dele zajedničku adresu, njen Audi s njegovim inicijalima na registarskim tablicama, objavljuju romantične fotografije s letovanja i skijanja na Fejsbuku, a imaju i zajedničku ćerku, piše Slobodna dalmacija.

Ništa od toga nije bilo dovoljno da zadarsko tužiteljstvo dokaže kako supruga poginulog branitelja  iz Zadra već 18 godina živi vanbračnoj vezi s novim muškarcem, a prima penziju  pokojnog supruga.

Time je u stvarnom životu uskrsnuo scenario filma reditelja Pave Marinkovića “Ministarstvo ljubavi”, čiju su zabranu emitovanja uporno tražile udovice hrvatskih branitelja tvrdeći da ih ta komedija ponižava i blati. Film, podsetimo, na duhovit način govori o pokušaju države da stane na kraj udovicama branitelja koje žive u vanbračnim zajednicama, a primaju penzije pokojnih muževa, što je protivno Porodičnom zakonu.

– Iako je tuženi formalno prijavljen na adresi tužene, iz iskaza saslušanih svedoka ne proizlazi da je on zaista i stanovao kod tužene, ili da je učestvovao u izmirenju potreba i troškova zajedničkog domaćinstva – navodi se u obrazloženju sudije Opštinskog suda u Zadru Marije Dukić.

Foto: Wikimedia/Joadl

Osim iste adrese, u dokaznom postupku koji se vodio na Opštinskom sudu u Zadru sudija nije uvažila postojanje ostalih dokaza, pa tako ni svedočenje sina udovice, koji je na sudu ispričao kako su majka i njen partner kupili neki teren, a onda i audi na majčino ime, ali s oznakom registracije po inicijalima njenog novog partnera.

– Kako je za postojanje braka jedan od uslova da su nevesta i mladoženja dali svoj pristanak za sklapanje braka, nesumnjivo je potrebno kod osoba za koje se tvrdi da žive u vanbračnoj zajednici utvrditi na neosporan način da kod oboje postoji volja da u svom odnosu ostvaruju sadržaj braka, što u konkretnom predmetu nije slučaj, imajući u vidu iskaze tuženih i svih saslušanih svedoka, osim sina tužene, koji s majkom bez sumnje ima poremećen odnos – navela je sudija.

Tvrdi da nikada nije živeo s udovicom

– Naša zajednička ćerka plod je naše kratkotrajne ljubavne veze, a naš život ne čini zajednicu u socijalnom, emocionalnom i ekonomskom smislu. Ja nikada stvarno nisam stanovao na njenoj adresi. To sam napravio isključivo kako bi pošta mogla uvek da mi dolazi na isto mesto – opisali su svoj odnos na sudu udovica i njen partner.

Iako je Opštinski sud u Zadru 2015. utvrdio kako između njih postoji vanbračna zajednica koja traje od 17. oktobra 1999., Županijski sud u Zadru je 2016. ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top