All for Joomla All for Webmasters
hronika

U Rumuniji otkriveno još 200 kilograma kokaina: Droga koja pluta Crnim morem bila pošiljka iz Latinske Amerike koju su čekali Škaljarac i Vranjanac?

Postoji mogućnost da u vodi ima još paketa koji su prilikom prevrtanja glisera ispali i koje su morske struje odvukle

Rumunska policija pronašla je paket sa 200 kilograma kokaina kako pluta Crnim morem, a veruje se da je taj paket bio deo tovara koji je zaplenjen u toj državi 22. marta, kada su uhapšena dvojica državljana Srbije.

Kako prenose tamošnji mediji, službenici granične policije otkrili su kokain u moru u blizini Konstance, a hemijskim analizama utvrđeno je da se radi o kokainu čistoće 90 odsto, koji je identičnog sastava kao i tona kokaina zaplenjena u martu u delti Dunava.

UHAPŠENA DVA SRBINA

– Nesumnjivo je da je reč o drogi koja je bila deo tovara pristiglog iz Latinske Amerike. Postoji mogućnost da u vodi ima još paketa koji su prilikom prevrtanja glisera ispali i koje su morske struje odvukle. Prema tome, sumnja se da je kokainska pošiljka iz Kolumbije bila mnogo teža od jedne tone – kaže izvor.

Tode Krstić koji je uhapšen; Foto: Facebook

Podsetimo, rumunska policija je u saradnji sa srpskim kolegama, posle otkrivanja i zaplene 1.040 kilograma čistog kokaina, uhapsila Vranjance Nenada C. (43) i Todeta K. (50). Navodno, sumnja se da je njihov zadatak bio samo da prevezu drogu kopnenim putem, ali se još uvek istražuje da li su znali šta voze i za koga.

FINANSIRALI TOVAR

– Posao im se izjalovio kada je najpre u okrugu Tulča pronađen kilogram kokaina koji je prilikom utovara ispao iz kombija bukureštanskih tablica. Dva dana kasnije na obali Crnog mora pronađen je prevrnut brod, registrovan u Rumuniji, s rekordnih 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto – podseća sagovornik i dodaje da se ispituju operativna saznanja da iza ove pošiljke navodno stoje Igor Dedović, vođa “škaljarskog klana”, i izvesni Davor T., vođa “vranjskog klana”

Foto: Telegraf

– Proverava se da li su Davor T. i Igor D. finansirali tovar koji je iz Južne Amerike trebalo da razgranatom mrežom saradnika stigne u Evropu – kaže izvor.

Kako su pisali crnogorski mediji, srpski istražitelji su navodno na tragu Igoru D. iz Kotora.

– Igoru D. za kojim je crnogorska policija raspisala poternicu zbog sumnje da je 2016. s Jovanom Vukotićem pokušao da ubije dvoje ljudi, navodno je lociran – kaže izvor.

Dijaspora.news/telegraf.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top