All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

TUGA DO NEBA Staniša (23) otišao da radi u Rusiji i poginuo u prvoj vožnji

Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače, nastradao je pre dva dana u Rusiji, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala drugo vozilo i usmrtila ga na licu mesta.

Nesrećni mladić je na rad u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom.
Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom deonicom, kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi koji dinar.

– Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao sneg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naleteo na vozilo iz drugog smera. Prilikom udara, prikolica se odbila i zadnjim delom udarila u kamion u kojem je sedeo naš Staniša. Kako smo obavešteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mesta – priča stric Zoran.

Staniša je u Rusiju otišao pošto je prestao da radi kao taksista. Prošao je obuku i išao sa iskusnijim kolegama nekoliko puta u Rusiju. Pokazao se kao jedan od najboljih vozača, ali prva samostalna tura završila se kobno.

O njegovoj pogibiji porodica još nije dobila zvanično saopštenje, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju bilo kakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je reč o njihovom članu familije.

– Još ne znamo kada će telo biti dopremljeno, ali, prema nekim informacijama, to bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam, a najgorem do 15 dana. Iz firme za koju je Staniša radio su nas odmah zvali i ponudili svaku vrstu pomoći, korektni su, i svi su potreseni zbog tragedije. Naš Staćo je ovde živeo sa bakom, a kada će biti sahranjen znaćemo narednih dana – kroz suze priča Zoran.

(Dijasoira.news/Blic/S.P.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top