All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Trinaest godina robije za UBISTVO rođenog brata

Nikšićanin Žarko F. Pavićević (75)  osuđen je prvostepenom presudom na 13 godina zatvora, zbog ubistva brata Rajka, hirurga iz Nikšića.

Presudu je u podgoričkom Višem sudu izreklo krivično vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Vesna Moštrokol, prenose Vijesti”.

Prema navodima optužnice, Žarko  Pavićević je 1. oktobra 2015. godine, u naselju Miločani, s umišljajem ubio Rajka.

Navodi se da je okrivljeni tupo-tvrdim predmetom brata više puta udario po glavi.

“Od ovih udaraca došlo je do unutrašnjih povreda mozga, zbog kojih je preminuo istog dana”, piše u optužnici.

Na suđenju se o povredama stradalog izjašnjavao vještak dr Nemanja Radojević, koji je rekao da stradali smrskavanje nosa nije mogao nikako zadobiti padom sa sopstvene visine ili padom sa kreveta i time opovrgao odbranu okrivljenog.

“Ovdje se radi o smrskanom nosu i jako velikoj povredi potiljka. Skup ovako brojnih povreda može se vidjeti kod pješaka koji su udareni automobilom pri većoj brzini, ali ne i od pada sa kreveta. Nijedna od povreda, a to su četiri nezavisne u predjelu brade, te smrskavanje nosa, ne mogu se zadobiti padom sa sopstvene visine. U predjelu potiljka je djelovao jak intenzitet sile jer je odlubljen dio mekog tkiva od kostiju lobanje. Te povrede mogle su nastati od udarca letve, cjepanice ili od udarca noge. Nemoguće je izbrojati sve povrede, imajući u vidu krvne podlive obje jagodice, na čelu i obje sljepoočnice, jer je toliko mnogo krvnih podliva. Okvirno, nije bilo manje od deset do 15 udaraca”.

Vještak je dodao i da  tragovi krvi na šporetu, zidu i plafonu ukazuju da ne postoji nikakva mogućnost da su nastali pri Pavićevićevom padu na pod.

Iznoseći odbranu, optuženi se zakleo da nije ubio brata Rajka.

(Dijaspora.news/Vijesti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top