All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

TRAGEDIJA ZAVILA SVATOVE U CRNO: Vlada se tek vratio u Srbiju sa NEMAČKOM PENZIJOM, ali nije stigao da je troši

Negotinac Vlada Blagojević (65), nemački penzioner, poginuo je dok je, na neosvetljenom delu, prelazio put Negotin-Kladovo u neposrednoj blizini motela Jaz kod Negotina gde je bio svat na svadbi kod komšija iz ulice.

Na njega je “opel vektrom” naleteo K.D. (38) iz Dušanovca.

 Kako smo saznali nesrećni čovek je tek stigao na svadbeno veselje oko 22 sata i odmah se, po priči famijije, vratio do svog automobila da proveri da li je zaključao vrata.

Automobil je bio parkiran sa druge strane puta, a u povratku ka restoranu, na nesrećnog čoveka je naleteo automobil i usmrtio ga na licu mesta.

– Vlada je sa familijom stigao u restoran nešto kasnije u odnosu na većinu svatova. Šta ga je teralo da se vrati da proveri svoj automobil zauveć će ostati tajna. Niko na svadbi nije video šta se desilo, samo je odjednom nastala pometnja, a mi nismo odmah shvatili šta se dogodilo – priča jedan od svatova.

Foto: S.Jurasović / RAS Srbija

Kako kaže, na samoj svadbi je bilo lekara koji su odmah izašli da pomognu nesrećnom čoveku, međutim mogli su samo da konstatuju njegovu smrt.

– Strašno je što se to uopše dogodilo, a pogotovu što je bilo na svadbi njihovih komšija. Svadba je bila velika sa više od 600 svatova, nastupale su poznate zvezde sa folk estrade, domaćini su se posebno potrudili, a tragičan događaj je sve poremetio. Najteže  je familiji, ali je teško i domaćinima, jer je tragedija upravo tada dogodila  – kaže svat.

Vlada Blagojević bio je nemački penzioner, a u Berlinu gde je na radu proveo više od 40 godina, sada žive i rade njegovi sin i ćerka sa porodicama.

U kuči ožalošćene porodice okupili su se prijatelji i brojna famijija. Najbliža porodica nije bila u stanju da govori o tregadiji koja ih je iznenada snašla.

Neutešna supruga, čerka i sin i njegovi unuci, samo su nemo stajali krak kovčega i opraštali se od oca familije.

– Vlada je bio veliki čovek, vredan, radan, svima je pomagao. Pre dve godine kupili su kuću i u Berlinu gde žive sin i ćerka sa porodicom. On i njegova žena Dušica u Negptinu su obično boravili od maja do novembra, a preko zime su bili sa svojom decom. Nama su javili u toku noći i mi smo odmah krenuli iz Beča gde radimo. Nismo se ni javili poslodavcima. Evo, Vladin brat je umro pre šest meseci, nedavno je bio parastos, a sad odjednom nema više ni Vlade. Strašno –  komentarišu članovi porodice stradalog čoveka.

Vozač automobila nije bio pod dejstvom alokohola i odmah se zaustavio i pokušao da pomogne nesrećnom čoveku, potvrdili su “Blicu” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

Vlada Blagojević sahranjen je u nedelju na negotinskom groblju.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top