All for Joomla All for Webmasters
Srbija

TRAGEDIJA U BORU: Poljubila brata i seku, pa se obesila

Tata, tata, Dada se obesila, jedva je izustio dečak plačući preko telefona dok je ocu saopštavao jezivu vest…

BOR – Petnaestogodišnja učenica iz Bora obesila se preksinoć u porodičnoj kući svojih roditelja u selu Zlot, posle tajanstvenog telefonskog poziva. Ovo je drugi slučaj za godinu dana. Naime, u istom selu početkom februara obesila se jedanaestogodišnja devojčica, ali ni za nju se nije saznalo zbog čega je izvršila samoubistvo.

Meštani, koji u velikom broju veruju u vlašku magiju, kažu da je devojčica bila omađijana. Pre samoubistva devojčicu je neko pozvao preko mobilnog.

Vezala kanap

– Pričala je sasvim normalno, nije bila nervozna. Samo je iznenada posle razgovora rekla da ide da ubaci drva za potpalu, poljubila mlađeg brata i sestru i izašla veselo iz kuće – ispričao je mlađi brat policajcima.

Kako je rekao, roditelji su pre tragedije otišli u nabavku, a deca su ostala sama kod kuće.
– Otišla je u pomoćnu prostoriju, gde koljemo svinje. Popela se na stolicu i o kuku vezala kanap za vezivanje snopova žita. Drugi deo obmotala je sebi oko vrata i vezala u čvor. Skočila je sa stolice… Papuče su joj ispale… Tu ju je kasnije pronašao moj unuk i njen brat i obavestio oca – ispričao je juče deda nesrećne devojčice, tvrdeći da nije bilo nikakvog povoda niti nagoveštaja da se devojčica odluči na očajnički korak.

Brat je video mrtvu

Dva sata posle odlaska u kupovinu, otac je, prema rečima dede devojčice, pozvao decu da vidi šta rade. Devojčica se nije javljala na telefon, pa je pozvao mlađeg sina, kome je rekao da potraži sestru.

Dečaka je zatekao stravičan prizor. Brzo je izleteo iz prostorije i pozvao oca.
– Tata, tata, Dada se obesila – jedva je izustio dečak plačući preko telefona.

Slučaj je odmah prijavljen borskoj policiji i Hitnoj pomoći, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Pre dolaska policije porodica je skinula devojčicu s vešala, presvukli su je i zapalili sveću.

Marljiva učenica

Njenim očajničkim potezom zbunjeni su i njeni školski drugovi i drugarice, kao i meštani, koji ne vide ništa drugo osim da je na dete bačena magija.
– Uvek je bila dobra drugarica, marljiv đak, trudila se da uvek bude među boljima. Ne mogu da verujem da je ovo učinila. Često smo pričale o svemu, ali ni na koga se nije žalila. Ni u čemu nije oskudevala. Lepo se oblačila i ponašala. Nije se družila s problematičnim ljudima. Znam jedino da se u septembru posvađala s dečkom s kojim se zabavljala, ali sigurna sam da nije zbog toga patila – ispričala je drugarica iz škole.

Borska policija nije se oglasila povodom samoubistva, ali saznajemo da se proveravaju sve mogućnosti koje su dovele do tragedije.

Otac je častio
DŽEPARAC ZA DOBRU OCENU

Učenica iz Zlota nedavno se pohvalila da je dobila dobru ocenu iz matematike. Otac ju je nagradio džeparcem, a dao joj je i novac da u ponedeljak kupi pretplatnu kartu za prevoz do škole u Boru.
– Neobjašnjivo je da se odlučila na ovako nešto – kaže deda.

(Kurir)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top