All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

TIVĆANI OSVAJAJU PLANINU BOGOVA: Dejan i Miroslav jedva čekaju da se na Olimpu zavijori crnogorska zastava

Tivćani Dejan Milošević i Miroslav Andrić, članovi Avanturističkog kluba K4, koji su prošle godine osvojili Monblan, u narednih par dana planiraju ekspediciju na planinu Olimp.

Njima će se pridružiti još dva člana, a prema Miloševićevim rečima, njihov cilj je da postave crnogorsku zastavu, ali i tivatski grb na planini Bogova- Olimpovom vrhu.

“Posle prethodne uspešne ekspedicije zaključili smo da nam to dobro ide i odlučili smo se sada za nešto egzotičnije i malo zvučnije. To je mitska planina, drugi najviši vrh na Balkanu, planina Bogova Olimp, koja je nešto niža od Monblana sa svojih 2.918 metara nadmorske visine, ali je podjednako opasna”, ističu hrabri planinari.

 

Na odvažni put planiraju da krenu za nekoliko dana, iako sve zavisi od organizacije i vremena.

 

“Imali smo malih prepreka što se tiče prevoza. Nismo nikako mogli iznajmiti auto, ali srećom prijatelj će nam pozajmiti vozilo kojim ćemo se uputiti u Grčku preko Albanije”, navode oni.

Milošević je kazao da trajanje ekspedicije po planu ne bi trebalo biti više od četiri dana, ali i tu nema garancije, jer kako je kazao sve zavisi od vremenskih prilika.

 

“Opština Tivat je prepoznala značaj naših ekspedicija za promociju Crne Gore i Tivta, a trenutno smo u pregovorima oko podrške gradske kuće”, zaključuje planinar iz Tivta.

 

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top