All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

TEK ZASAĐENO CVEĆE UZNEMIRILO HRVATSKE VETERANE: Mislili da je u obliku petokrake, pa ga pregazili kamionom, a onda se obrukali

Ratni veterani iz Vodica pobunili su se zbog zasađenog cveća. Oni tvrde da je cveće na prometnoj raskrsnici ispred stare zgrade opštine u Vodicama zasađeno u obliku petokrake.

Nisu stali na tome, pa je tako neko kamionom pregazio cveće koje je zapravo bilo zasađeno u obliku, očekivano, cveta. To je inače i zvanični logo Turističke zajednice Vodice.

 

“Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred apoteke i tamo nikome nikad nije smetao. Pređašnji grb nismo mogli ponovo da napravimo jer je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stubića, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narandžastim begonijama, samo, nažalost, nisu uspele da se otvore”, rekao je Stanko Birin, direktor preduzeća koje se brine o održavanju zelenih površina u tom gradu.

 

“Nije primereno da u mom mestu bude zvezda petokraka od cveća i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim veteranima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvo kakvo je pre bilo, ako oni ne mogu, onda ću ja o svom trošku sanirati”, rekao je Radoslav Juričev Sudac, dobrovoljac Domovinskog rata i tenkista 113. šibenske brigade.

 

Kada su veterani uveli red u “komunističke” begonije kamionom, komunalno preduzeće će verovatno ponovo morati da preore zelenu površinu, ali pitanje je hoće li novo cveće biti oblikovano u obliku loga TZ Vodice ili će se vratiti oblik hrvatskog grba.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top